Essays about: "good nutrition"
Showing result 16 - 20 of 229 essays containing the words good nutrition.
-
16. Prolongation of shelf life of minimally processed spinach by combining vacuum impregnation and electric field treatments
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : A continuous growth of the world population raises the importance of preserving food resources while maintaining their nutrient value. Leafy vegetables such as spinach are a food category which decay quickly, and a large amount ends up as food waste. READ MORE
-
17. Effects of plant polar lipids on postprandial glycemic regulation in healthy humans
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : In light of diabetes becoming a global discussion topic, some steps ought to be taken to help reduce the number of individuals suffering from the disease. Keeping good glycemic control through a healthy diet helps prevent diabetes and cardiovascular disease. Plant lipids are increasingly being studied for their postprandial effects on humans. READ MORE
-
18. Geriatriska katters näringsbehov : en enkätundersökning om kattägares kunskap om att upprätthålla god näringsstatus hos geriatriska katter
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Med en ökande ålder förändras kattens fysiologi och därmed dess näringsbehov. Utan kunskaper hos kattägare om dessa förändringar kring kattens näringsbehov kan det resultera i bristande utfodring. Det kan leda till sjukdomar som med rätt utfodring kan förebyggas. READ MORE
-
19. Påverkar utfodring av unga vajor deras vikt, kondition och dräktighet?
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Vinterutfodring av renar (Rangifer tarandus tarandus) har blivit allt vanligare. Ökad nederbörd, växlande temperaturer och konkurrerande markanvändning av betesmarker, tex ökat skogsbruk och gruvor, har under de senaste decennierna resulterat i att det blir svårare för renen att finna bra vinterbete. READ MORE
-
20. Phenol-Protein Solution Stability
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Phenol is a commonly used preservative in pharmaceutical protein solutions. It is compatible with most proteins but can cause aggregation and denaturation at higher concentrations or in more sensitive proteins. READ MORE