Essays about: "kosttillskott"
Showing result 1 - 5 of 25 essays containing the word kosttillskott.
-
1. Lackticka, Ganoderma lucidum : produktion och användningsområden
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Ganoderma lucidum (Lackticka) är en saprofytisk svamp i ordningen Polyporales som livnär sig på att bryta ned ved av hårda lövträd. Utseendet kan variera en aning men kännetecknas främst av sin hårda, glansiga, röda fruktkropp som vanligtvis växer i en halvmåneform. READ MORE
-
2. Concentration of Proteins and Decrease of Salt Content in a Hydrolyzed Fermentation Broth Using Membrane Filtration
University essay from Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Abstract : Membrane filtration was used to concentrate proteins and decrease the salt concentration in a hydrolyzed fermentation broth. The broth was a by-product from the bacterial production and extraction of polyhydroxyalkanoates (PHA), that can be used to produce biobased plastics. READ MORE
-
3. Dependence of Degradation Mechanisms in Magnesium Alloys on Grain Orientation and Interfaces in 3D
University essay from Lunds universitet/MaterialteknikAbstract : Magnesium alloys are promising candidates as biomedical implants. However, a good understanding of their degradation processes is lacking. In this work, degradation in two magnesium alloys were studied in a simple physiological-fluid electrolyte of H2O+0.9wt%NaCl, Mg-5wt%Zn (Z5) & Mg-5wt%Zn-0. READ MORE
-
4. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. READ MORE
-
5. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. READ MORE