Essays about: "lokal mat"

Showing result 26 - 29 of 29 essays containing the words lokal mat.

  1. 26. Marknadsföring av lokal mat : en fallstudie av tre livsmedelsproducenter

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : David Levrén; [2008]
    Keywords : landsbygdsutveckling; livsmedelsproduktion; lokal mat; marknadsföring; mervärde; småskalig livsmedelsförädling;

    Abstract : The process of food production has changed dramatically over the past one hundred years. Industrialization has led to large units of production, manufacturing, distribution, marketing and retail business. READ MORE

  2. 27. Hur man minskar avståndet mellan matproducent och konsument

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Linnea Andreasson; Marie-Louise Hansson; [2007]
    Keywords : närproducerad mat; livsmedel; småskalig livsmedelsproduktion; marknadsföring;

    Abstract : Varför köper inte svenskar mer närproducerad mat? Den globala trenden går mot ett samhälle som ska vara mer självförsörjande för att minska den negativa klimatpåverkan. Hur ska vi få svenskar att äta livsmedel som är närproducerade? Svaret är inte enkelt men att erbjuda konsumenter närproducerade livsmedel är en bra början. READ MORE

  3. 28. Gårdsbutiken i stan

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Tobias Joelsson; Johan Oscarsson; [2006]
    Keywords : lokal mat; stad; kvalité;

    Abstract : We have a business proposal. Instead of the consumers visit the country side in order to purshase we are interested in starting a shop with only regional produced products in the city. READ MORE

  4. 29. "De tycka emellertid av gammal vana att det smakar gott, och tro dessutom att det är bra för hälsan" : samiskt växtutnyttjande från 1600-talet fram till ca 1950

    University essay from SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Author : Elin Qvarnström; [2006]
    Keywords : etnobotnik; samer; skogshistoria; Norrland;

    Abstract : Meat and fish was the most important food for the Sami people in northern Scandinavia until the beginning of the 20th century. It is not so well known that the Sami people also used a lot of wild plants as food and medicine although that kind of food was relatively common among them until the end of the 19th century. READ MORE