Essays about: "livsmedelsproduktion"

Showing result 1 - 5 of 71 essays containing the word livsmedelsproduktion.

  1. 1. Livsmedelsproduktion, ett framtidsämne? : grundskolelärares syn på lärandet om livsmedelsproduktion

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Lovisa Filipsson; [2020]
    Keywords : livsmedelsproduktion; lärande; grundskola; studiebesök; läroplan;

    Abstract : Historiskt sett har livsmedelsproduktionen varit en del av gemenemans vardag. Dagens långa avstånd till livsmedelsproduktionen är både fysiskt och mentalt stort, vilket har visats sig ha en negativ inverkan på kunskapen om livsmedelsproduktion (Lundström, 2010). READ MORE

  2. 2. Ungdomars perspektiv på landsbygd och lantbruk : en studie bland gymnasieelever i Sala kommun

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Tilda Magnusson; [2020]
    Keywords : kognitiv karta; livsstil; landsbygd; lantbruk; mentimeter; ungdomar;

    Abstract : Framtida generationers uppfattning av landsbygden som plats att bo och arbeta på har en stor betydelse i debatten om framtidens livsmedelsproduktion, men också för Sveriges landsbygder. Kommande generationer måste ha ett intresse av att bo och arbeta på landsbygden om hela Sverige ska leva. READ MORE

  3. 3. Analyses of microbial community in nutrient solution with biofertilizer and risk assessment of establishment of pathogens

    University essay from Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Author : Julia Södergren; [2020]
    Keywords : Biofertilizer; hydroponic; 16S rRNa sequencing; challenge testing; calorimetry; applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : The societal interest for a more sustainable and circular food production is increasing. Hydroponic farming is an alternative way of growing vegetables that can bring farming into urban environments, reducing long transports of food. In parallel, the focus in waste treatment is being more directed toward resource recovery. READ MORE

  4. 4. Life cycle assessment of DHA produced by microalgae using food waste : Assessing global warming, fossil energy use and effects on biodiversity

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Author : Louise Bartek; [2020]
    Keywords : Life cycle assessment LCA ; docosahexaenoic acid DHA ; biodiversity loss; volatile fatty acids VFA ; global warming; sustainable development; Livscykelanalys LCA ; dokosahexaensyra DHA ; biodiversitet; flyktiga fettsyror VFA ; global uppvärmning; hållbar utveckling;

    Abstract : Biodiversity is a key component for life on Earth since it contributes to clean water, fresh air and food security. Today, fatty fish farmed in aquaculture is the main Omega 3 source consumed by humans, including the essential fatty acid docosahexaenoic acid (DHA). DHA origin from plants and accumulate in fish via the marine food web. READ MORE

  5. 5. Matproduktion i vått och torrt? : hur ser förutsättningarna ut för ökad livsmedelsproduktion i ett klimat i förändring?

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Sofie Faijermo; [2020]
    Keywords : livsmedelsproduktion; klimatförändringar; torka; översvämning; resiliens;

    Abstract : Regeringen har utformat en livsmedelsstrategi och beslutat att livsmedelsproduktionen i Sverige ska öka. Samtidigt visar händelser på sistone, samt forskning, att förutsättningarna för livsmedelsproduktion har och förväntas bli annorlunda i ett förändrat klimat. READ MORE