Essays about: "livsmedelsproduktion"
Showing result 1 - 5 of 77 essays containing the word livsmedelsproduktion.
-
1. Blue biotechnology : its role in the future of food
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : To provide healthy food and livelihoods to a growing population on Earth, while environmental issues becoming more adverse, as well as climate change becoming more critical, is one of today’s greatest challenges. By 2015 the United Nations come up with 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) to tackle global challenges as poverty, global hunger, climate resilience, population growth control, achieving food security, and promotion of sustainable agriculture. READ MORE
-
2. Livsmedelsproduktion, ett framtidsämne? : grundskolelärares syn på lärandet om livsmedelsproduktion
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Historiskt sett har livsmedelsproduktionen varit en del av gemenemans vardag. Dagens långa avstånd till livsmedelsproduktionen är både fysiskt och mentalt stort, vilket har visats sig ha en negativ inverkan på kunskapen om livsmedelsproduktion (Lundström, 2010). READ MORE
-
3. Ungdomars perspektiv på landsbygd och lantbruk : en studie bland gymnasieelever i Sala kommun
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Framtida generationers uppfattning av landsbygden som plats att bo och arbeta på har en stor betydelse i debatten om framtidens livsmedelsproduktion, men också för Sveriges landsbygder. Kommande generationer måste ha ett intresse av att bo och arbeta på landsbygden om hela Sverige ska leva. READ MORE
-
4. Analyses of microbial community in nutrient solution with biofertilizer and risk assessment of establishment of pathogens
University essay from Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiAbstract : The societal interest for a more sustainable and circular food production is increasing. Hydroponic farming is an alternative way of growing vegetables that can bring farming into urban environments, reducing long transports of food. In parallel, the focus in waste treatment is being more directed toward resource recovery. READ MORE
-
5. Side Streams Throughout the Food Supply Chain in Västra Götaland - A Study of Reported Data, Interviews with Food Producers and a Simplified LCA Case Study
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Vikten av resurseffektivitet i livsmedelskedjan är tydlig, eftersom denna sektor är en av de största bidragarna till negativ klimatpåverkan globalt. Målet med den här uppsatsen var att utforska sidoströmmar av mat inom livsmedelskedjan i Västra Götaland, för att kartlägga hur mycket som redan är täckt i statistiken och vilka luckor i datamaterialet som finns för framtida forskning att täcka. READ MORE
