Essays about: "obehandlad mjölk"
Found 5 essays containing the words obehandlad mjölk.
-
1. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. READ MORE
-
2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). READ MORE
-
3. Livmoderinflammation hos mjölkkor efter kalvning
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Produktionstrycket i dagens mjölkindustri är mycket högt, vilket innebär stora påfrestningar på de högproducerande mjölkkorna. Avel för specifika produktionsegenskaper har gjort att dagens mjölkproducerande kor har svårt att bli dräktiga samt de löper en ökad risk för att drabbas av livmoderinflammation, negativ energibalans och olika störningar i postpartumperioden. READ MORE
-
4. Factors affecting reproductive performance and health in dairy cows in Tajikistan
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : In Central Asia one can locate the smallest landlocked country of the former Soviet Union; Tajikistan. The country is a presidential republic and has been since the independence from Russian Soviet 1991 and is now one of the 15 former Soviet countries with the lowest per capita GDP. READ MORE
-
5. Psykrotrofa och termoresistenta bakterier i mjölk och deras påverkan på kvalitén
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Produktförstörande bakterier i mjölk försämrar kvalitén och förkortar dess hållbarhetstid. Det är därför både för mejeriindustrin och för konsumenten önskvärt att mängden produkt- förstörande bakterier i mjölken är låg. READ MORE