Essays about: "root vegetables"
Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the words root vegetables.
-
1. Har lagringsdugliga grönsaker en plats inom svensk krisberedskap? : en undersökning av skånska kommuners krisberedskap för livsmedelsförsörjningen
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Krig, pandemi, naturkatastrofer och flyktingkriser har skett mer frekvent de senaste åren. Med bakgrund av detta finns det ett ökat intresse för att skapa större förståelse för hur Sveriges krisberedskap ser ut idag och främst inom livsmedelsförsörjningen. READ MORE
-
2. Risk Factors of Food Loss and Waste, and Life Cycle Assessment of waste management strategies in the Brazilian Leafy Vegetable Supply Chain
University essay from Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiAbstract : Food loss and waste (FLW) occurring early in the food supply chain (FSC) leads to increased resource wastage, including land, water, fertilisers, pesticides, fuel, packaging, energy, and labour. Targeting FLW prevention benefits various aspects such as food security, productivity, economic growth, climate change mitigation, resource conservation, and food waste management. READ MORE
-
3. Lean i ett medelstort livsmedelsföretag för produktionseffektivisering : hur kan Lean implementeras i ett medelstort livsmedelsföretag med syftet att skapa långsiktiga effektivitetsvinster?
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Lean Produktion är resultatet av den arbetsfilosofi som familjen Toyoda under 1800-talet tillämpade inom sina vävstolsfabriker och som sedan vidareutvecklades inom industrin och tjänstesektorn. Under 1940-talet grundades bilmärket Toyota, filosofin togs med in i bilindustrin och blev senare hyllat av hela världen. READ MORE
-
4. Ingen skola är en ö : en studie av förutsättningarna för projekt med närproducerad skolmat på Sollerö skola
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Sedan nästan tjugo år arbetar pedagoger och kökspersonal på Sollerö skola med projekt som syftar till att öka miljömedvetenhet hos eleverna och servera dem närproducerad och näringsrik skolmat. Detta arbete består bland annat av odlingar där skolpersonal, elever och föräldrar tillsammans odlar potatis, lök, morötter och rotsaker till skolmåltiderna. READ MORE
-
5. Gotländsk grönsaksodling : utvecklings- och tillväxtmöjligheter
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : A diet based on a bigger part of locally produced vegetables can contribute to decreasing environmental impact and improved health. In Gotland horticulture has increased more than in Sweden in total during the last 15 years. READ MORE