Essays about: "ruminants"

Showing result 21 - 25 of 128 essays containing the word ruminants.

  1. 21. Tick-borne encephalitis : a food safety risk for humans consuming unpasteurized milk and milk products from goat, sheep and cattle in Sweden

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Alexander Hanberger; [2020]
    Keywords : TBEV; Tick borne encephalitis; milk; pasteurization;

    Abstract : Tick-borne encephalitis (TBE) is one of the most important vector-borne human infections affecting the central nervous system and is caused by tick-borne encephalitis virus (TBEV) which is transmitted to humans primarily by ticks, mainly Ixodes spp. The ticks are expanding their distribution in Sweden and the number of reported cases of human TBE in Sweden has been increasing considerably since the end of the 20th century. READ MORE

  2. 22. Zoonotic diseases in Zambian goat herds : prevalence and risk factors

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Pernilla Karlsson Bergkvist; [2020]
    Keywords : zoonotic disease; goats; Zambia; brucellosis; Crimean-Congo haemorrhagic fever; Rift Valley fever; risk factors;

    Abstract : Small ruminants play an important role in low-income countries due to their ability to bring food and income to their owners. Loss of these animals due to disease can therefore affect a family’s ability to support their livelihood and the children’s opportunities to go to school so that they can improve their future. READ MORE

  3. 23. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Moa Rönnhagen; [2020]
    Keywords : kött; näring; hälsa; klimat; miljö och kultur;

    Abstract : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. READ MORE

  4. 24. Evaluation of ELISA and qPCR assays for detection of Mycoplasma bovis in milk from ruminants

    University essay from Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Author : Jenny Lönsjö; [2020]
    Keywords : applied microbiology; teknisk mikrobiologi; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : Mycoplasma bovis (M. bovis) infections are difficult to diagnose and treat, causing severe economic losses to farms with infected cows. Eurofins Milk Testing Sweden AB screens cow’s milk using qPCR (quantitative Polymerase Chain Reaction) to detect M. bovis infections. READ MORE

  5. 25. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Keywords : mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Abstract : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. READ MORE