Essays about: "small food entrepreneurs"

Showing result 6 - 10 of 15 essays containing the words small food entrepreneurs.

  1. 6. A Case Study of Five Young Entrepreneurs’ Perspectives Regarding SustainabilityImplementation in the Food & Beverage Business

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Author : Sherly Basuki; [2020]
    Keywords : Sustainability; Sustainability Implementation; Business; F B Business; Entrepreneur;

    Abstract : Nowadays, businesses are considering implementing sustainability and using it as a strategy. Many corporate are focusing on the sustainability of their business, hence how do small businesses or entrepreneurs approaching sustainability? Is sustainability essentialfor them as well? This study focuses on young entrepreneurs' perspectives towards sustainability implementation and theirmotivation on opening a business in the F&B industry. READ MORE

  2. 7. Kan man verkligen äta gräshoppor? : en kvalitativ intervjustudie om viktiga förutsättningar för insektsnäringen i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Malin Ekblad; [2020]
    Keywords : insekter; entomofagi; nya proteiner; Novel Foods; hållbarhet;

    Abstract : Att äta insekter – entomofagi – är någonting som under de senaste åren fått allt mer uppmärksamhet. Med en globalt växande befolkning, högt tryck på redan pressade landarealer och naturresurser, klimatförändringar och globala hälsoproblem i form av både övervikt och undernäring står världen inför stora utmaningar vad gäller matförsörjning. READ MORE

  3. 8. Socialt kapital och dess betydelse för förmågan att utvecklas : en studie om socialt kapital i form av samarbete mellan livsmedelsproducerande företag i Fjärdhundraland

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Tora Jonsson; [2020]
    Keywords : socialt kapital; samarbete; sociala nätverk; lokalproducerad mat; Fjärdhundraland; lokala företagare;

    Abstract : Den här kandidatuppsatsen inom ämnet landsbygdsutveckling syftar till att undersöka hur socialt kapital i form av samarbete och nätverk bidrar till små, livsmedelsproducerande företags förmåga att utvecklas, och på så sätt kunna möta en efterfrågan på lokal mat. Jag har genom en kvalitativ metod undersökt företag som är verksamma och medlemmar i Fjärdhundraland ekonomiska förening och från min studie framgår att mina informanter märker av ett extra stort intresse för deras produkter under den pågående coronapandemin, men att det även i vanliga fall är hög efterfrågan. READ MORE

  4. 9. Growing on (Un)common Ground: Motivations and Locational Choice of Urban Agriculture Entrepreneurs

    University essay from Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Author : Kerstin Schreiber; [2018]
    Keywords : urban agriculture; commercial urban farming; location-based entrepreneurship; ecopreneurship; grounded theory; motivation;

    Abstract : Urban agriculture in post-industrial countries is commonly represented in form of shared community gardens or individual gardening lots. However, within the last years, an increasing number of commercial urban farming enterprises around the globe have started their operations. READ MORE

  5. 10. Adding value to gain competitive advantages : agricultural and horticultural firms’ corporate strategies to create wealth

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Katarina Persson; [2015]
    Keywords : corporate strategies; entrepreneurial mindset; small scaled farming; Strategic Entrepreneurship; value-adding;

    Abstract : The interest in locally produced food is high among Swedish consumers. Yet so, many farmers struggle to be profitable and competitive. The food market has many different competitors, and therefore competition is fierce. READ MORE