Advanced search

Found 4 essays matching the above criteria.

  1. 1. Att förlänga odlingssäsongen och samtidigt behålla markens bördighet

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Minna Björkhem; [2015]
    Keywords : grönsaker; odling; markbördighet; säsong;

    Abstract : En litteratursökning har gjorts i syfte att ta reda på vilka metoder som kan användas för att uppnå en längre odlingssäsong för grönsaker samtidigt som markens bördighet bibehålls. Åtta vanliga grönsaksfamiljer beskrivs med fokus på egenskaper kopplade till skördetidpunkt och hur de kan passas in i en växtföljd. READ MORE

  2. 2. Nektarresurser för parasitsteklar på vecklare i svensk äppelodling

    University essay from SLU/Dept. of Plant Protection Biology

    Author : Susanna Waara; [2011]
    Keywords : parasitsteklar; äppelodling; habitatmanipulering; vecklare; äpple;

    Abstract : Syftet med den här litteraturstudien är att identifiera vilka blommande växter som skulle kunna fungera som nektarresurser i svenska äppelodlingar och därmed kunna gynna naturliga fiender på vecklare. Vecklare orsakar stora problem i äppleodlingar runt om i världen. READ MORE

  3. 3. Flower attractiveness and nectar accessibility for Delia radicum (Diptera:Anthomyiidae) with implications for the control by Trybliographa rapae (Hymenoptera:Figitidae)

    University essay from SLU/Dept. of Plant Protection Biology

    Author : Linda-Marie Rännbäck; [2008]
    Keywords : conservation biological control; flower attractiveness; nectar accessibility; Delia radicum; Trybliographa rapae; Hymenoptera; parasitoid wasps; flower strips; selective biodiversity; floral food sources; Lobularia maritima; Anethum graveolens; Fagopyrum esculentum; olfactometer; volatile collection; GC-MS;

    Abstract : Conservation biological control aims at preserving populations of natural enemies in and around crop fields. Resources of floral nectar are important to natural enemies to increase the longevity, fecundity and motivation to seek host insects. READ MORE

  4. 4. Effects of storage on the visual quality, ascorbic acid and total phenolic content of fresh-cut rutabaga, kohlrabi and parsnip

    University essay from SLU/Horticulture

    Author : Lisa Rydenheim; [2008]
    Keywords : fresh-cut; quality; storage; rutabaga; kohlrabi; parsnip; Brassicaceae; Apiaceae; root vegetables; ascorbic acid; vitamin C; total phenolics; phenolic compounds; enzymatic browning;

    Abstract : The market for minimally processed fruit and vegetables is growing rapidly and root vegetables may be interesting as fresh-cut products. The effect of cutting size and storage time on the quality of the fresh-cut rutabaga, kohlrabi and parsnip was studied. Two different sizes of fresh-cuts were compared; big slices and small sticks. READ MORE