Essays about: "Smak"

Showing result 11 - 15 of 124 essays containing the word Smak.

  1. 11. Hur uppfattas landskapets olika element? : en fokusgruppstudie

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Matilda Sandström; [2023]
    Keywords : upplevelse; element; designelement; uppfattning; landskap; fokusgrupp; Lynch; Spirn; Dee;

    Abstract : Detta examensarbete behandlar människors uppfattning av element i landskapet. Arbetet syftar till att undersöka medvetna och undermedvetna tolkningar av element i landskapen hos en grupp studenter inom den gröna sektorn, med förhoppningen att finna allmängiltiga uppfattningar man i rollen som landskapsarkitekt kan dra nytta av i yrkeslivet. READ MORE

  2. 12. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Malin Hägg; [2023]
    Keywords : fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Abstract : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. READ MORE

  3. 13. Parc La Salvaora : a design proposal exploring the aesthetics of place-related curiosity

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Oskar Persson; [2023]
    Keywords : Aesthetic Creation Theory; curiosity; care; Els Rajolars;

    Abstract : Architects are constantly faced with having to make aesthetic decisions. Big decisions – like a project’s overall aesthetic character – or small, yet important decisions regarding individual details, without which the aesthetic entirety of the design would be compromised. READ MORE

  4. 14. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Almohannad Alahmad; [2022]
    Keywords : Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Abstract : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. READ MORE

  5. 15. Lit by the Innermost Beauty : Explorations in Balthasarian Beauty,Theological Aesthetics, and the Arts

    University essay from Umeå universitet/Institutionen för idé- och samhällsstudier

    Author : Arvid Sjöstedt Pellikka; [2022]
    Keywords : Theological Aesthetics; Systematic Theology; Hans Urs von Balthasar; The gestalt of Christ; Peter Fuller; Aesthetics; Art; Beauty; Teologisk estetik; Systematisk teologi; Hans Urs von Balthasar; Kristi gestalt; Peter Fuller; Estetik; Konst; Skönhet;

    Abstract : I denna uppsats studeras den romersk-katolska teologen Hans Urs von Balthasars teologiska estetik. Mer specifikt utgör uppsatsen en analys av von Balthasars konceptualisering av skönhet, och hur denna förståelse av skönhet kan användas för att teologiskt belysa frågor som berör konst och estetiska uttryck. READ MORE