Essays about: "nutrition"

Showing result 1 - 5 of 808 essays containing the word nutrition.

  1. 1. Effekten av koffein på sömnen och energiförbrukningen : en praktisk studie utförd på kvinnor i 20–30 års åldern

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Armina Beslaga; [2019]
    Keywords : koffein; kroppspletysmografi; bioimpedans; nutritionsstatus; sjukdomar;

    Abstract : Kaffe är en av de dryckerna som konsumeras mest av människor dagligen. Kaffe innehåller koffein som ursprungligen kommer från löv, frön och olika frukter. Den här studien har utgått från olika metoder för att se hur koffein påverkar kroppen. READ MORE

  2. 2. Filamentous fungus Paecilomyces variotii in feed for Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) : assessment of apparent digestibility and early signs of inflammation

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Amanda Dahlberg; [2019]
    Keywords : Rainbow trout; single cell protein; Paecilomyces variotii; apparent digest-ibility coefficient; inflammation;

    Abstract : Aquaculture production has been increasing rapidly over the last few decades and therefore the amount of feed needed for the increasing production is also on the rise. Salmonids and other farmed carnivorous fish require high amount of protein in their diets, which is currently supplied mostly by fish meal or soy bean. READ MORE

  3. 3. Prioritering av åtgärder för förbättrad juverhälsa i automatiska mjölkningssystem

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Elna Laxmar; [2019]
    Keywords : automatiska mjölkningssystem; somatiskt celltal; juverhälsa; förebyggande;

    Abstract : Svensk mjölkproduktion har under de senaste 30 åren genomgått stora strukturförändringar. Allt fler gårdar väljer att ställa om från uppbundna system till lösdrifter med ökad mekanisering och automatisering. 40% av svenska mjölkkor kopplade till Växa Sveriges program kokontrollen mjölkas numera i automatiska mjölkningssystem (AMS). READ MORE

  4. 4. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Hugo Muhrbeck; [2019]
    Keywords : mjölkko; djurhälsa; djurvälfärd; mjölk; mjölkkvalitet;

    Abstract : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. READ MORE

  5. 5. Acrylamide in Ready-to-Eat Potato Products

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Lovisa Norén; [2019]
    Keywords : food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The formation of the suspected carcinogenic compound acrylamide has become a noticed problem in the heat processing of several types of carbohydrate rich food items. The European Union is currently working to mitigate these levels, where one strategy is to implement a new regulation with benchmark levels for acrylamide in different products. READ MORE