Essays about: "baljväxter"
Showing result 11 - 15 of 71 essays containing the word baljväxter.
-
11. En kartläggning av medvetenhet och kunskap kring allergener i kök som lagar mat till förskolor i Kalmar kommun
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Studierna har visat att andelen förekomst av matallergier hos barn varierar mellan 5-8%. Vanliga allergiframkallande livsmedel inkluderar mjölk, ägg, fisk, skaldjur, olika spannmål, nötter, frön och baljväxter som jordnötter och soja. READ MORE
-
12. Svenska hundägares inställning till spannmålsfritt foder : en enkätstudie
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Det finns ett enormt utbud av foder att välja mellan som hundägare idag. En typ av foder som under de senaste decennierna ökat i popularitet är spannmålsfritt foder. I spannmålsfria foder ersätts spannmål ofta med baljväxter som ärtor och linser. READ MORE
-
13. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. READ MORE
-
14. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. READ MORE
-
15. Amino Acid Analysis : Establishment of a GC-FID method for Amino Acid Analysis in Legumes
University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Abstract : Demands for plant-based diets sufficient in all required amino acids are increasing due to health and environmental advantages. As legumes offer a complementing source of quality protein to the already heavily consumed cereals, methods for determining amino acid compositions in legumes are needed. READ MORE