Essays about: "food choice"
Showing result 21 - 25 of 290 essays containing the words food choice.
-
21. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE
-
22. Food choices in physically active individuals with regard to sustainability
University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapAbstract : (1) Background: Food choices among consumers can have an impact on the total climate carbon footprint from food consumption. To decrease those emissions, a change in dietary habits is necessary. The recommendation for a shift towards a more sustainable diet is decreasing the amount of animal-based foods and increasing plant-based foods. READ MORE
-
23. Ingredient-based Group Recommender for Recipes (IGR2)
University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för data- och informationsteknikAbstract : The number of food recipe options in modern society is vast and growing. While often being considered positive, the abundant options also lead to the so-called paradox of choice, i.e. that more options can lead to less happiness. READ MORE
-
24. Utfodring av katter i Sverige : samband mellan utfodring och övervikt respektive utfodring och problembeteenden hos katten
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Övervikt är ett ökande problem hos våra sällskapsdjur. Att bedöma hull hos katter är precis som för andra sällskapsdjur en utmaning. Användandet av en hullbedömningsskala så som Body Condition Score (BCS) är ett värdefullt hjälpmedel för att på ett mer objektivt sätt bedöma en katts hull. READ MORE
-
25. Consumer preferences for tofu characteristics in Sweden : a discrete choice experiment
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : The extensive consumption of meat products is increasingly criticized as it is associated with environmental, ethical, and social dilemmas. This is closely related to production systems and factory farming, which lead to high emissions and strain on planetary boundaries. READ MORE