Essays about: "intramuskulärt fett"
Showing result 1 - 5 of 12 essays containing the words intramuskulärt fett.
-
1. Comparison of In Vivo Intramuscular Fat Quantification Techniques in MRI
University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Abstract : People with cerebral palsy (CP) may develop muscle contractures, which are defined as a loss of joint range due to an increase in passive muscle stiffness [1]. Computer models suggest that intramuscular fat can increase muscle stiffness [2]. READ MORE
-
2. Objective determination of marbling levels in raw bovine meat : using hyperspectral imaging
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Beef is a highly demanded food and plays an important role in the everyday diet for many people. The most common methods for measuring meat quality attributes are pH, colour, water-holding capacity, intramuscular fat, flavour and tenderness, are more or less performed by subjective methods and various types of chemical methods, which all are time consuming, invasive and de-structive. READ MORE
-
3. Evaluation of marbling bonuses : have it resulted in more marbled animals and what are the farmers perception
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Marbling is visible intramuscular fat that directly or indirectly contributes to sensory attributes in meat, for example tenderness, juiciness and taste. Because of this marbling is an interesting trait when discussing meat quality. READ MORE
-
4. Karakterisering av fettansättning hos katt samt dess betydelse för postmortal hullbedömning
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : SAMMANFATTNING Fetma är den vanligaste nutritionella orsaken till att hund och katt besöker smådjurskliniker i västvärlden och antal individer med fetma ökar stadigt. För att bedöma hull och fettmängd finns det flera metoder att använda på levande katt, medan postmortal hullbedömning vanligen baseras på en subjektiv uppskattning av kattens fettansättning utan tydligt definierbara kriterier. READ MORE
-
5. Möjligheten att öka marmorering i nötkött med olika utfodringsstrategier
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Marmorering av nötkött påverkar ofta egenskaper som mörhet och smaklighet positivt. Det är därför av intresse att ta reda på vilken effekt olika utfodringsstrategier har på marmorering. I denna litteraturstudie granskas hur sex olika utfodringsstrategier kan påverka marmoreringsgraden. READ MORE