Essays about: "leucin"

Found 4 essays containing the word leucin.

  1. 1. Resistensutveckling i våtarv mot ALS-herbicider i norra Europa

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Marie Björs; [2020]
    Keywords : ALS-inhiberande herbicider; kemisk ogräsbekämpning; ogräskontroll; resistens; Stellaria media; våtarv;

    Abstract : Våtarv (Stellaria media (L.) Vill.) är ett annuellt (ettårigt) örtogräs som växer på åkermarker i större delen av världen. Ogräset har låga krav på växtplatsen och kan orsaka skördeförluster i de flesta odlingssystem. READ MORE

  2. 2. Aminosyrakoncentrationer i plasma hos hästar med experimentellt inducerad endotoxinemi

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Erika Uddenberg Kusmin; [2014]
    Keywords : aminosyra; häst; grenade aminosyror; leucin; Tyrosin; glycin; endotoxin; lipopolysackarid; endotoxinemi; insulinresistens; amino acid; horse; amino acid metabolism; branched-chain amino acid; leucine; glutamine; tyrosine; glycine; insulin resistance; insulin; endotoxin; endotoxaemia; lipopolysackarid;

    Abstract : Endotoxinemi hos häst ses framförallt i samband med sjukdomar i mag- och tarmkanalen. De metabola rubbningarna och den utbredda inflammationen som endotoxinemin medför, gör att det är ett allvarligt tillstånd som kräver veterinärvård. READ MORE

  3. 3. Glukos och leucin som potentiellt hjälpmedel i återuppbyggandet av muskelglykogen efter hårt arbete hos travhästar

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Caroline Bränngård; [2010]
    Keywords : glykogen; leucin; glukos; häst;

    Abstract : The aim of the project was to study the effect of oral administration of glucose and leucin on the resynthesis of muscle glycogen after intense exercise in Standardbred trotters. In a crossover design, 11 Standardbred trotters performed a standardized exercise test on two occasions in order to deplete muscle glycogen. READ MORE

  4. 4. Flavour improvement of water solutions comprising bitter amino acids

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Malin Lindqvist; [2010]
    Keywords : taste masking; bitterness suppression ; reduction; Branched-chain amino acids BCAA ; sensory analysis; off-taste; acidic amino acids; designed peptides; synthesized peptides;

    Abstract : The aim of this project was to improve taste of a liquid food product, comprising extremelybitter and unpalatable amino acids and one unrevealed ingredient. The amino acids were Lleucine,L-isoleucine, L-valine, L-threonine and L-lysine monohydrochloride. READ MORE