Essays about: "listerios"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word listerios.
-
1. Development of a high-throughput screening Queso Fresco model for evaluating antimicrobials
University essay from Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiAbstract : Listeria monocytogenes is a pathogen, sometimes occurring in fresh cheese, such as Queso Fresco. Antimicrobials could be utilized to prevent the presence of L. monocytogenes in this type of cheese. READ MORE
-
2. Listerios under graviditet
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Listeria monocytogenes är en bakterie som förekommer i livsmedel. Friska personer kan få i sig bakterien utan att det orsakar sjukdom, men stora mängder kan leda till en icke-invasiv form av listerios som ger gastrointestinala besvär. READ MORE
-
3. Microarrays som detektionsmetod av bakteriella patogener i livsmedel
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Bakteriella patogener i livsmedel är en av de vanligaste orsakerna till sjukdom hos människa och djur världen över, därför är tillverkning av säkrare livsmedel en viktig uppgift. I dagsläget används oftast odling på selektiva substrat av bakterier för att påvisa patogener och tidsåtgången kan vara upp till en vecka. READ MORE
-
4. Mastcellens funktion vid försvar mot infektioner
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : The complexity of the mast cell is becoming more prominent. From being the cell recognized just to contribute to allergic inflammation it is now also associated with wound healing, protection against tumor growth and in recognition and defense against a wide range of pathogens. READ MORE
-
5. Utvärdering av ett mikrobiologiskt kriterium : kontrollmyndighet, fiskanläggningar och Listeria monocytogenes
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Sverige hade sitt högsta antal anmälda fall av listerios 2010 samt sitt högsta antal fall av listeria hos gravida kvinnor sedan 1992 (Ivarsson, 2010) Under 2010 genomfördes en EU-baslinjestudie gällande Listeria i kylda risklivsmedel. Livsmedelsverket satte igång ett riksprojekt för att kunna komplettera EU-baslinjestudien. READ MORE