Essays about: "livsmedelsprodukter"

Showing result 11 - 15 of 44 essays containing the word livsmedelsprodukter.

  1. 11. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Heli Lindeberg-Lindvet; [2020]
    Keywords : svenskodlade baljväxter; näring i baljväxter; odling av baljväxter; baljväxters miljöpåverkan; antinutritionella faktorer; sojabönan; gulärt; gråärt; gröna ärtor; lupin; linser; fababöna; bruna bönor; extrahering; extrudering; förädling; konsumentattityd;

    Abstract : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. READ MORE

  2. 12. Carbon dioxide utilization in the food industry. Synthesis of carbohydrates and their precursors via photocatalytic reduction of carbon dioxide

    University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Author : Alex Mosquera Canchingre; [2020]
    Keywords : CO2 utilization; photocatalysis; carbohydrates; artificial photosynthesis; sustainable food industry; CO2-användning; fotokatalys; kolhydrater; artificiell fotosyntes; hållbar livsmedelsindustri;

    Abstract : Today’s society strives to eliminate the carbon dioxide (CO2) emissions, which is the main greenhouse gas emitted through anthropogenic activities and contributes to climate change. In this project utilization of CO2 emissions from waste to energy plants to carbohydrates via photocatalytic reduction with water and further carbon coupling reactions is investigated. READ MORE

  3. 13. Utilization of Hempseed Press Cake: Optimization of Protein Isolation and Ice Cream Formulation

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Erica Forsén; [2020]
    Keywords : Food engineering; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Abstract : Hempseeds, a by-product from hemp fiber production, have a very good nutritional profile, both for essential fatty acids and amino acids, increasing the interest to use hempseeds as a food source. The aims of this project were to optimize the extraction of proteins from hempseed press cake, characterize the functions of the proteins and determine if an ice cream formulation can be created. READ MORE

  4. 14. Optimization of Protein Recovery from Rapeseed Press Cake

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Cecilia Ahlström; [2019]
    Keywords : Food engineering; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : Due to the world’s growing population and an increase in food demand, new innovative food products need to be developed to maximize the use of limited farmland. Because of global warming and the fact that plant based products generate less greenhouse gases than meat based products, research should focus on new plant-based protein sources. READ MORE

  5. 15. Mellanaktörens roll för en levande landsbygd : en fallstudie av Gården Direkt

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Ebba Kuylenstierna; Karin Andrén; [2019]
    Keywords : intermediary; intermediär aktör; mellanhand; marketing; marknadsföring; ; ; livsmedel; svenska livsmedel; levande landsbygd;

    Abstract : Små och medelstora svenska livsmedelsproducenter har svårt att nå ut till marknaden med sina produkter. I Sverige konkurrerar livsmedelsproducenter med livsmedelsprodukter från hela världen. Konkurrens och konsumenters val av livsmedel har skapat svårigheter med överlevnad för företag på landsbygden. READ MORE