Essays about: "milk fat"

Showing result 11 - 15 of 166 essays containing the words milk fat.

  1. 11. Gelling properties of milk gels using rennet as a coagulant

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Author : Dragos Voicu; Elin Bengtsson; [2022]
    Keywords : gelation; rennet; milk; food technology; biotechnology; Technology and Engineering;

    Abstract : As the consumption of dairy is a common staple in the Nordic and European diet and culture, better understanding of the dairy industry as a whole, and especially the cheese industry is needed to aim for a more sustainable production. This project aims to offer an extended approach on the rennet coagulation of milk, analysing the gelling properties of skim milk samples at different pH values (5. READ MORE

  2. 12. Hur lönsamt är det med en lägre inkalvningsålder?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Linnea Gerdin; [2022]
    Keywords : nkalvningsålder; mjölkavkastning; uppfödningsstrategi; lönsamhet;

    Abstract : Syftet med den här litteraturstudien är att försöka förstå varför den genomsnittliga inkalvningsåldern i Sverige fortsatt är relativt hög samt att ta reda på om det finns tydliga kopplingar mellan inkalvningsålder och lönsamhet. För att säkerställa en hållbar lönsamhet i ett mjölkföretag bör dess mål vara att minimera kostnader för rekryteringskvigorna samtidigt som produktionskapaciteten bibehålls eller stärks. READ MORE

  3. 13. Effect of High-Pressure Homogenization and Heat Treatment on the Emulsification Properties of Oat Protein Concentrate

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Annette Kägu; [2022]
    Keywords : oat proteins; high-pressure homogenisation; emulsions; food technology; Technology and Engineering;

    Abstract : This master thesis project was performed in collaboration with an agricultural cooperative Lantmännen Oats AB, who has developed a dry protein powder concentrate PrOatein™. The powder consists of oat proteins, dextrins, lipids and β-glucans. READ MORE

  4. 14. Våmacidos – den svårupptäckta sjukdomen : en studie kring hur sjukdomen uppkommer samt dess förekomst i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Linnéa Jönsson; Amanda Pettersson; [2021]
    Keywords : våmacidos; subakut våmacidos; SARA; foderrelaterade sjukdomar på mjölkkor; rumen acidosis; subacute rumen acidosis; digestive disorders of dairy cows;

    Abstract : För att mjölkkor ska ha en väl fungerande våm krävs en foderstat med en stor mängd fiberrika material som stimulerar till idissling. Vid en för hög tillförsel av stärkelse och en lägre andel fibrer i foderstaten kan mängden flyktiga fettsyror öka i våmmen. READ MORE

  5. 15. Effekter av fri digivning hos svenska mjölkraskalvar : avseende ansättning av kroppsfett och juvertillväxt under första levnadsmånaden

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Erik Backman; [2021]
    Keywords : kalv; tillväxt; hull; juverparenkym;

    Abstract : I den här studien undersöktes kalvar som tilläts dia fritt från sina mammor, avseende hullutveckling och tillväxt av juverparenkym under den första månaden i livet. Detta eftersom det finns en oro att kalvar som får dia fritt blir överviktiga. READ MORE