Essays about: "mjöl"
Showing result 1 - 5 of 20 essays containing the word mjöl.
-
1. Baking quality of winter wheat : the effect of variety, cultivation site and nitrogen supply
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Wheat is the most important cereal crop for breadmaking. Different wheat varieties tend to yield varying bread quality, which is affected both by genotype and environmental factors. The present study aims to investigate the genetic and environmental effect on bread quality. READ MORE
-
2. Amino Acid Analysis : Establishment of a GC-FID method for Amino Acid Analysis in Legumes
University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Abstract : Demands for plant-based diets sufficient in all required amino acids are increasing due to health and environmental advantages. As legumes offer a complementing source of quality protein to the already heavily consumed cereals, methods for determining amino acid compositions in legumes are needed. READ MORE
-
3. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. READ MORE
-
4. Lupin as a future protein source in Sweden – Food safety aspects, prospects and challenges
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The modern food system is a key driver of environmental and social burdens. A step towards becoming more sustainable has led to an increased demand for protein-rich leguminous crops. Lupin is a legume with a high nutritional value and well-adapted for cultivation in Sweden. READ MORE
-
5. Vem maler framtidens kulturspannmål? : möjligheter och hinder som småskaliga kvarnverksamheter står inför i förmalningsprocessen av kulturspannmål
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Syftet med denna uppsats är att identifiera vilka hinder och möjligheter som finns för svensk småskalig kvarnverksamhet, med inriktning på ekologiskt producerat kulturspannmål, att öka produktionsvolymen mjöl. Metoden som används för att samla in material är kvalitativa intervjuer med fem informanter som bedriver kvarnverksamheter av denna typ. READ MORE