Essays about: "protein mixtures"

Showing result 1 - 5 of 26 essays containing the words protein mixtures.

  1. 1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Johanna Forss; [2023]
    Keywords : etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Abstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE

  2. 2. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Keywords : properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. READ MORE

  3. 3. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Nic Johansson; [2023]
    Keywords : Käringtand; Lotus corniculatus; egenskaper; biologi; samodling; baljväxt; vall; kondenserade tanniner; CT; parasiter; metanutsläpp; tillväxt; etablering; ensilering; fodervärde;

    Abstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE

  4. 4. Solid-state fermentation of the microalgae Scenedesmus sp. for improved conservation and protein digestibility

    University essay from Lunds universitet/Bioteknik; Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Author : André Nordin Fürdös; [2023]
    Keywords : microalgae; scenedesmus; solid-state fermentation; lactic acid fermentation; algae; feed; ensiling; silage; protein digestibility; PDCAAS; alternative protein; plantarum; ninhydrin; conservation; biotechnology; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : As part of a research grant aimed at producing chicken feed from the novel microalgae Scenedesmus sp., called the ReMAPP project, this thesis investigates opportunities to increase the conservation potential and protein digestibility utilizing solid-state lactic acid fermentation and commercial enzyme additives. READ MORE

  5. 5. Predicting Treatment Performance Using Ternary Plot : Macronutrients’ impact on biomass conversion efficiency

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Author : Madeleine Gobl; [2022]
    Keywords : Black soldier fly; organic waste treatment; biomass conversion efficiency; treatment performance; macronutrients; ternary plot; organic waste; amerikansk vapensflugan; triangulär diagram; organiskt avfallsbehandling; organiskt avfall; behandlingseffektivitet; biomassomvandlings-effektivitet; makronäringsämnen;

    Abstract : Black soldier fly larvae (BSFL) waste treatment is becoming a more sought-after organic waste treatment since it produces larvae for animal feed as well as fertilizer, the need for prediction and optimization of treatment performance increases. This study aims to predict biomass conversion efficiency (BCE) for waste going into treatment, using only the nutritional data from other studies as it could give a good performance estimation while using available data. READ MORE