Essays about: "stråsäd"
Showing result 1 - 5 of 15 essays containing the word stråsäd.
-
1. Molecular detection of luteovirus and polerovirus : in oat, broad bean, soybean and aphids
University essay from SLU/Dept. Of Plant BiologyAbstract : Havre, åkerböna och sojabönor är alla vanliga och viktiga livsmedelsgrödor. De spelar en viktig roll över hela världen när det kommer till både näring och ekonomi. Liksom för de flesta växter kan de drabbas av olika sjukdomar, vilket orsakar ansenliga skördeförluster. Ett stort bekymmer är virusinfektioner i växter. READ MORE
-
2. Blåklint : ett ökande problem i svensk växtodling
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Blåklint (Centaurea cyanus L) är ett vinterannuellt örtogräs som kan orsaka kraftiga skördesänkningar i odlade grödor. Den är idag ett ökande problem i svensk växtodling eftersom höstsådda grödor odlas i stor utsträckning. READ MORE
-
3. Långsiktiga effekter av växtföljd på avkastningen av vårsådd stråsäd
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : En varierad växtföljd är en vanlig tillämpad strategi för att öka grödornas avkastning och effektiviteten i resursutnyttjande. Motsatsen till detta kallas att odla i monokultur. Odlingsförsök har visat att stråsäd odlad i monokultur producerar lägre avkastning jämfört med när den odlas i en varierad växtföljd. READ MORE
-
4. Kväveupptag i höstvete : hur påverkar förfrukten, jordarten och vädret?
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : I jordbruket har behovet att utnyttja alla resurser effektivt blivit allt viktigare på senare år. Att ta vara på alla kunskaper angående grödans kväveutnyttjande är viktigt både för miljön och lantbrukarens ekonomi. Därför behöver vi lära oss mer om vilka faktorer som påverkar grödans kväveupptag. READ MORE
-
5. Varierad utsädesmängd i stråsäd : texturens påverkan på skörd, utveckling och kvalitetsvariabler
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : The development in Swedish agriculture is rapidly advancing and the use of precision cultivation is becoming more common. Making the right things at the right time and in the right place is something that is increasingly sought by farmers to improve the growth of the crop as well as to achieve the right quality of yield. READ MORE