Essays about: "Lactic acid bacteria in cheese"

Showing result 6 - 10 of 13 essays containing the words Lactic acid bacteria in cheese.

  1. 6. The occurrence of antibiotic resistant bacteria in Swedish dairy products – A pilot study

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Viktor Nilsson; [2021]
    Keywords : antibiotic; antibiotic resistant bacteria; susceptible; resistant; zone diameter unpasteurized milk; ; pasteurized milk; fresh cheese; ripened hard cheese; fermented milk;

    Abstract : Antibiotics have been used in human and animal treatment for many years and revolutionized the modern medicine. Overconsumption and misuse have led to a global problem with antibiotic resistance. Sweden is among the countries in the European union with the lowest usage of antibiotic for livestock. READ MORE

  2. 7. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Louise Gustafsson; [2020]
    Keywords : endogena proteaser; exogena proteaser; mjölkkvalitét; mjölkproteiner;

    Abstract : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. READ MORE

  3. 8. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”

    University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Author : Emelie Eriksson; [2020]
    Keywords : bakterieflora mjölk; bakterieflora grovfoder; mjölksyrabildande bakterier; ensileringsmetoder;

    Abstract : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. READ MORE

  4. 9. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Keywords : mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Abstract : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. READ MORE

  5. 10. Microorganisms influence on quality and flavor of cheese

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Jonatan Nyberg; [2016]
    Keywords : cheese; lactic acid bacteria; milk; microorganisms; flavor;

    Abstract : For this study information about microorganism in cheese and their effect on the final product was gained from science databases, e.g. Science Direct, Web of Science and Prima. The taxonomic structures of microbial communities in cheese can be studied by culture-dependent and culture independent methods. READ MORE