Essays about: "diabetes typ 1"

Showing result 16 - 20 of 31 essays containing the words diabetes typ 1.

  1. 16. Vassleproteiner : en värdefull restprodukt från ostframställning

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Erica Joelsson; [2019]
    Keywords : Whey protein; metabolic disease; diabetes; overweight; milk allergy;

    Abstract : För att framställa 1 kg ost går det åt cirka 10 L mjölk. Vassle är den största restprodukten från ostframställning och uppgår till 9 L per kilo producerad ostmassa. Tidigare har vassle inte ansetts ha något större värde i livsmedelssammanhang utan har använts som komponent i grisfoder och till att gödsla jordbruksmarker med. READ MORE

  2. 17. Exploring the User Experience in Continuous Glucose Monitoring Systems

    University essay from Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Author : Sara Olsson; Sabina Forsberg; [2018]
    Keywords : Continuous; Glucose; Monitoring; Systems; Design; Diabetes; User; Experience; UX; User-Needs;

    Abstract : Typ 1-diabetes kräver ordentlig uppsyn dag och natt för att upprätthålla ett fungerandeliv. Idag använder människor allt oftare kontinuerlig glukosövervakning (CGM) för atthantera sin diabetessjukdom. Detta system mäter blodsockernivån genom en sensor somplaceras på användarens hud. READ MORE

  3. 18. Diabetic Eye Screening : Eye mapping examination application

    University essay from KTH/Skolan för informations- och kommunikationsteknik (ICT)

    Author : Adrian Lundhe; [2017]
    Keywords : Diabetic; Screening; Mapping; Retina; Eye; Eyes; Android; Application; Diabetes; Screening; Kartläggning; Näthinna; Öga; Ögon; Android; Applikation;

    Abstract : According to the World Health Organization, in 1980 there was 108 millions diabetes patients around the world, and in 2014 the number increased to 422 millions. This is a percentage rise from 4,7 to 8,5 in the same time period. According to the report Vision 2020, about 5% of the blindness in the world is contributed to diabetic retinopathy. READ MORE

  4. 19. Finns det hälsomässiga skillnader mellan A1- och A2- mjölk : vad säger vetenskapen?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Mathilda Bergman; [2017]
    Keywords : β-caseins; A1 β-caseins; A2 β-caseins; BCM; BCM-7;

    Abstract : Mjölk är ett viktigt och energigivande livsmedel och mjölk från olika arter och raser har varierande sammansättning. Av mjölkens proteiner består 80 % av kasein som kan delas in i fyra grupper där β-kasein är den näst största. Det finns 12 olika genetiska varianter av β-kasein där A1 β-kasein och A2 β-kasein är de mest vanliga. READ MORE

  5. 20. Quantification of short chain fatty acids in serum and plasma

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Jonna Skoglund; [2016]
    Keywords : short chain fatty acids; type 2 diabetes; GC-MS; dietary fibre; serum; plasma;

    Abstract : Type 2 diabetes (T2D) has become a major problem around the world. Current research has linked a high dietary fibre (DF)- intake with a number of health benefits and possible prevention of T2D. One proposed mechanism is via short chain fatty acids (SCFA), which are produced from fermentation of DF in the colon by the microflora. READ MORE