Essays about: "marmoreringsbedömning"

Found 2 essays containing the word marmoreringsbedömning.

  1. 1. Marmoreringsstandard på nötkött : nulägesanalys och kartläggning av slakterinäringens perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Erica Karlsson; [2013]
    Keywords : nötkött; marmorering; marmoreringsbedömning; intramuskulärt fett; ätkvalitet; beef; marbling; intra muscular fat; eating quality;

    Abstract : Av det nötkött som produceras i Sverige råder det stor variation ur kvalitetssynpunkt. Konsumenten kan idag inte garanteras ett nötkött med önskade egenskaper vid varje inköpstillfälle, trots att köttet kommer från samma typ av styckningsdetalj. READ MORE

  2. 2. Köttkvalitet vid nötköttsproduktion i Jämtlands län

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Lina Wallberg; [2013]
    Keywords : köttkvalitet; marmorering; Jämtland; kvalitetsbetalning;

    Abstract : Nötköttsproduktionen i Sverige minskar samtidigt som efterfrågan på kvalitetskött ökar. I Jämtlands län utgörs jordbruket framförallt av mjölk- och köttproduktion. Betydelsen av begreppet köttkvalitet är komplext och innefattar många olika aspekter. READ MORE