Essays about: "meat import"
Showing result 1 - 5 of 19 essays containing the words meat import.
-
1. Investigation of the livestock prices in Sweden and the effect of the membership of the European Union
University essay from Mittuniversitetet/Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turismAbstract : The aim with this research is to investigate if there is a relationship between import of meat and the price on livestock in Sweden. It also investigates if the Swedish membership of the European Union has affected both the price on livestock and the quantity of import of meat to Sweden. READ MORE
-
2. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. READ MORE
-
3. Hur antibiotikaanvändningen i animalieproduktionen kan leda till resistenta bakterier på kött
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Antibiotikaresistensen ökar globalt och är ett stort samhällsproblem redan idag. Animalieproduktionen använder en stor del av världens antibiotika och bidrar på så sätt till en ökad re-sistensutveckling. READ MORE
-
4. Ökad djurvälfärd i Europa, ett konkurrenshot mot svensk grisproduktion?
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Sedan vi började studera på SLU har vi fått upp ögonen för den internationella konkurrensen för svensk grisproduktion. Syftet med denna studie är att kartlägga om det finns koncept på den europeiska marknaden som kan konkurrera med svenska produkter. READ MORE
-
5. An investigation of rapeseed protein as a new food product
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : The combination of a growing global population and a limiting amount of farmland creates a need for new innovative food products to achieve a global sustainable development and a healthy population. Rapeseed press cake is a low-cost by-product of rapeseed oil production and is very high in protein and fiber. READ MORE