Essays about: "spent coffee grounds"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words spent coffee grounds.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    University essay from KTH/Kemi

    Author : Leelou Zoé Billot; [2024]
    Keywords : BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Abstract : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. READ MORE

  2. 2. Valorising spent coffee grounds : An assessment of possibilities in the municipality of Stockholm

    University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Author : Emma Westling; [2023]
    Keywords : Food waste hierarchy; spent coffee grounds; circular economy; economic assessments; waste valorisation; Matavfallshierarki; Kaffesump; Cirkulär ekonomi; ekonomisk bedömning; avfallsvalorisering;

    Abstract : Circular economy is an economic model that is gaining more and more attention, themodel aims to close production chains by recirculate waste into the system as newraw material. Spent coffee grounds are a waste that has great potential to becomenew products since the spent coffee ground contains many valuable substances suchas polysaccharides, polyphenols, and lipids. READ MORE

  3. 3. Assessment of oyster mushroom production employing urban-based materials in Stockholm Stad

    University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Author : Mio Fagerström; [2023]
    Keywords : Industrial symbiosis; residual waste streams; Pleurotus ostreatus; Oyster mushroom cultivation; Circular economy; Industriell symbios; restavfallsströmmar; Pleurotus Ostreatus; Ostronskivlings odling; cirkulär ekonomi;

    Abstract : This thesis investigates the opportunities and challenges regarding urban oyster mushroomproduction (Pleurotus Ostreatus) employing urban-based materials in Stockholm Stad as agrowing medium. Additionally, the availability of the five most suitable substrates has beenfurther explored with the indicator’s availability in Stockholm Stad, and the Biologicalefficiency (BE%) for a suitable growing medium and the quantity of the substrates have beenmapped out. READ MORE

  4. 4. Ostronskivling + kaffesump = SANT? : om kaffesumpens lämplighet som odlingssubstrat till Pleurotus ostreatus

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Kajsa Nordström Nilsson; [2019]
    Keywords : kaffeindustrin; solid state fermentation; biologisk effektivitet; tanniner; koffein; matsvamp; svampodlingssubstrat; cirkulära system;

    Abstract : Under 2000-talet har den globala världskonsumtionen av svamp ökat med drygt 300% per capita. Matsvamparnas näringsvärde är jämförbart med animaliska produkter och blir i och med det ett intressant substitut till kött. Med en ökad efterfrågan ökar också produktionen. READ MORE

  5. 5. Kaffesump : nya produkter från avfall

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Caroline Karlsson; [2015]
    Keywords : kaffesump; avfall; nya produkter; spent coffee grounds; new products; waste;

    Abstract : Coffee is one of the most important trade goods in the world. In some of the developing countries that produce coffee the income from coffee export generates almost 50 percent of the total income for the country. Coffee is also one of the most consumed drinks worldwide. READ MORE