Essays about: "Hälsofrämjande effekter"
Showing result 11 - 15 of 31 essays containing the words Hälsofrämjande effekter.
-
11. Naturlika planteringar i urban miljö : ett växtgestaltningsförslag för att främja pollinering och upplevelsevärden på södra Fornudden i Tyresö kommun
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Urbanisering och förlust av biologisk mångfald är stora utmaningar som dagens samhälle står inför. Flertalet pollinerare har försvunnit de senaste åren på grund av att urbaniseringen har förstört deras livsmiljöer. READ MORE
-
12. Öppna ögonen för vinterns fägring : vad kan stadens lövfällande växter erbjuda vintertid?
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Detta arbete redovisar vilka visuella värden det finns att plocka fram i lövfällande växtmaterial vintertid på våra nordliga breddgrader, där vintersäsongen med dess klimat utgör en stor del av året. Förslag på arter som besitter dessa visuella kvaliteter redovisas också. READ MORE
-
13. Vegetation genom årstiderna och dess inverkan på människans välmående
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : De positiva hälsoeffekterna som gröna områden har på människan har utforskats i flera studier. Det är dock få som har studerat hur vegetationsdynamik över året och genom olika årstider påverkar hälsan. READ MORE
-
14. Identification and Expression of Oat Hemoglobin
University essay from Lunds universitet/Tillämpad biokemi; Lunds universitet/BeräkningskemiAbstract : Hemoglobin is mainly viewed as an oxygen and carbon dioxide carrier in the blood of animals and thus essential for life as we know it. During the course of evolution, plants have also developed versions of this protein, for similar and different purposes, such as regulation of nitric oxide levels. READ MORE
-
15. Enzymatic treatment to increase resistant starch in oat flour : an investigation for industrial use
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Oat has been established as a useful crop hundreds of years ago all over the world. Oat contains starch which are compound polyhedral granules built out of amylose and amylopectin. Some of the starch can be resistant depending on type of crop, grade of maturation etc. READ MORE