Essays about: "Hereford"
Showing result 6 - 10 of 19 essays containing the word Hereford.
-
6. Förbättrad nötköttsproduktion genom korsningar mellan mjölkkor och köttrastjurar
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : I Sverige står mjölkraserna för 65% av nötköttsproduktionen, där de vanligaste mjölkraserna är svensk röd och vit boskap (SRB) och holstein. På grund av att antalet mjölkkor har minskat i Sverige under en längre tid råder idag brist på kalvar till den svenska nötköttsproduktionen, vilket har lett till stigande priser för både kött- och mjölkraskalvar. READ MORE
-
7. Populationsstudie av gulrost (Puccinia striiformis) i Skåne under odlingssäsongen 2015
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Gulrost är en sjukdom i vete (Triticum aestivum) och rågvete (Triticale) orsakad av svampen Puccinia striiformis forma specialis tritici. I Sverige var sjukdomen länge av mindre betydelse, men sedan 2007 är kraftiga angrepp mer regel än undantag. READ MORE
-
8. Optimal användning av köttrassemin i svenska mjölkkobesättningar
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Inom den svenska mjölkbranschen är användandet av köttrassemin i mjölkkobesättningar ett hett diskussionsämne för tillfället. Mjölkpriset är lågt och det sänker priset på dräktiga kvigor. READ MORE
-
9. Kreatininutsöndring och kväveutnyttjande hos dikor som ges olika typer av grovfoder
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Djurproduktionen står idag för en stor andel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Det är viktigt att minska dessa utsläpp och ett sätt är att öka kornas kväveeffektivitet, det vill säga att en större andel av kvävet i fodret används av djuret till produktion i stället för att utsöndras i träck och urin. READ MORE
-
10. Mörning av rostbiff i vakuum och i Tublin mörningspåse : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Syftet med denna studie var att undersöka hur mörning i vakuumpåse och Tublin mör- ningspåse påverkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom köttkvalitet, med tyngd- punkt på ätkvalitet, det vill säga mörhet, saftighet och smak. Båda rostbiffarna från åtta Herefordkvigor användes och inom varje par tilldelades mörningsmetoderna slumpmäs- sigt. READ MORE