Essays about: "beef production"
Showing result 1 - 5 of 144 essays containing the words beef production.
-
1. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. READ MORE
-
2. Användning av kalvningssystem i svensk dikalvsproduktion
University essay from SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Dikons uppgift är att föda upp friska kalvar som växer och producerar bra kött. Inhysning och skötselrutiner kring kalvning är därför en central del dikalvsproduktionen för att ge kalven en bra start i livet. READ MORE
-
3. Life Cycle Assessment of Food Sensors
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : The global demand for food increased with the booming trend of population, while food waste is a severe issue to be solved. Xanthine is a chemical compound which will accumulate in meat after the death of the animal, and the concentration of it can be an indicator of meat freshness. READ MORE
-
4. GPS-intervaller för registrering av habitatval, rörelsemönster, tillväxt och dödlighet hos nötboskap : en förberedelse inför praktiska tester i Kenya
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Tillväxt och dödlighet hos nötboskap kopplat till födobrist, sjukdom och rovdjur är av hög vikt att följa. Framför allt när det gäller extensiva produktionssystem. I denna litteraturstudie undersöks vilka mätintervaller som är lämpligast att nyttja vid GPS-övervakning. READ MORE
-
5. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE