Essays about: "charolais"

Showing result 6 - 10 of 19 essays containing the word charolais.

  1. 6. Hornlöshet hos kött- och mjölkkor: nedärvning och samband med andra egenskaper

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Elin Dalemar; [2015]
    Keywords : hornlöshet; kullig; horn; nötkreatur; mjölkkor; köttdjur; genetiska samband; avhorning;

    Abstract : I denna litteraturstudie sammanfattas information angående hornlöshet hos kött- och mjölkkor. Syftet omfattar att undersöka hur fenotypen nedärvs, om det finns skillnader mellan raser samt att redovisa samband med andra egenskaper. Kor med horn kan orsaka skador på såväl djur som människor och korna blir därför svårare att hantera. READ MORE

  2. 7. Optimal användning av köttrassemin i svenska mjölkkobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Lowa Göransdotter; [2015]
    Keywords : köttraskorsning; köttrassemin; mjölkkor; nötkött; nötköttsproduktion; beef crossing; dairy cows; beef breeds; beef; beef production;

    Abstract : Inom den svenska mjölkbranschen är användandet av köttrassemin i mjölkkobesättningar ett hett diskussionsämne för tillfället. Mjölkpriset är lågt och det sänker priset på dräktiga kvigor. READ MORE

  3. 8. Kreatininutsöndring och kväveutnyttjande hos dikor som ges olika typer av grovfoder

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Emma Duvelid; [2014]
    Keywords : diko; grovfoder; kreatinin; purinderivat; kväveutnyttjande; urinuppsamling; ko; nöt;

    Abstract : Djurproduktionen står idag för en stor andel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Det är viktigt att minska dessa utsläpp och ett sätt är att öka kornas kväveeffektivitet, det vill säga att en större andel av kvävet i fodret används av djuret till produktion i stället för att utsöndras i träck och urin. READ MORE

  4. 9. Möjlighet att uppnå efterfrågad marmoreringsgrad hos nötkreatur vid slakt - enligt svenska produktionsförhållanden

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Louise Ryberg; [2014]
    Keywords : marmorering; nöt; intramuskulärt fett; köttkvalitet;

    Abstract : Efterfrågan på marmorerat kött har ökat i Sverige under de senaste åren. Marmorering är insprängt fett i muskulaturen, intramuskulärt fett, vilket anses vara en god indikator för köttets sensoriska kvalitet. Det insprängda fettet lyfter fram köttets smakämnen, fettet bidrar även till att köttet upplevs som saftigare. READ MORE

  5. 10. Andrologisk undersökning av unga individprövade köttrastjurar : med särskilt fokus på pungomkrets

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Pernilla Lindberg; [2011]
    Keywords : testikelundersökning; individprövning; besiktning; pungomkrets; minimimått; fruktsamhet;

    Abstract : I Sverige ser vi idag ett ökat intresse för uppfödning av köttrasdjur. Då de flesta av hondjuren går med tjur för naturlig betäckning, är det av stor betydelse att välja en frisk, högfertil tjur för att få god reproduktion och avkastning i besättningen. READ MORE