Essays about: "import food in sweden"

Showing result 11 - 15 of 34 essays containing the words import food in sweden.

  1. 11. The ecological footprint of swedish sugar consumption

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Karin Holmstrand; [2019]
    Keywords : land use; sustainability; sugar;

    Abstract : Climate change, loss of biodiversity and an ongoing population growth are challenging the global food production. Land is a scarce resource that is demanded for many purposes, reason why it is relevant to question how the arable land is used in the food production. READ MORE

  2. 12. Konsekvenser för svensk markanvändning vid övergång till EAT-Lancet kosten

    University essay from SLU/Dept. of Soil and Environment

    Author : Maja Håkansson; [2019]
    Keywords : livsmedelsproduktion; miljömål; ekologiska restprodukter; Sverige;

    Abstract : Svält är idag en stor global utmaning. Samtidigt äter andra delar av världens befolkningen kost som medför risker för hälsan. Dagens livsmedelsproduktion påverkarmiljön negativt när det gäller frågor såsom global uppvärmning och övergödning. READ MORE

  3. 13. Local Food is Growing, but is Farmer Interest Wilting? An Empirical Investigation into the Factors that Motivate Farmer Involvement in Local Selling Channels.

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Author : Camilla Tilly; [2019]
    Keywords : Sustainable Development; Local Food; Local Food System; Global Food System; Farmer; Uppland;

    Abstract : Local food systems (LFS) connect producers and consumers in a geographically restricted food supply chain. Local food advocates argue that limiting the spatial scope of food systems can help to address the sustainability challenges present in the global food system. READ MORE

  4. 14. Mycotoxins – an increasing problem? : the effects of climate changes on Fusarium mould populations and the occurrence of fusaro toxins in Swedish cereals

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Johanna Janhager; [2018]
    Keywords : Fusarium spp.; fusarotoxins; climate change; Sweden; cereals; food safety;

    Abstract : Future changes in climate are expected to affect Sweden in the form of an up to 40 % increase in precipitation and a mean temperature that will be elevated by 3 - 4.5 °C by the end of the 21st century. These are conditions that presumably favour growth of Fusarium moulds. READ MORE

  5. 15. Svensk quinoa : svensk quinoaodling och dess egenskaper som alternativ gröda

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Amanda Wahlström; Sofia Samuelsson; [2018]
    Keywords : nya grödor; svenskodlat; saponiner; växtföljd; nordiskt klimat;

    Abstract : Quinoa är idag känd som en gröda riklig på protein. Att befolkningsmängden i världen växer gör att vi står inför en utmaning att kunna producera mat till en stor grupp av människor. Sverige har som känt bra mark att kunna odla på och detta måste utnyttjas. READ MORE