Advanced search

Showing result 1 - 5 of 65 essays matching the above criteria.

  1. 1. Consumers’ willingness to pay for food safety attributes of nectarines : A discrete choice experiment in the Polokwane Municipality of Limpopo, South Africa

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Kgodisho Tshipidi Mashego; [2023]
    Keywords : Food safety attributes; willingness to pay; discrete choice experiments; conditional logit; nectarines;

    Abstract : Consumer concerns about food safety are growing, and there is an increasing demand for quality fruits and vegetables. As such, fruit control procedures and standards should be based on understanding consumers’ choices and preferences. READ MORE

  2. 2. Investigating food waste composition in school catering with focus on carbon footprint

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Runa Halvarsson; [2023]
    Keywords : waste composition analysis; plate waste; climate impact; elementary schools; canteens;

    Abstract : Food waste has a great impact on the environment and generates approximately 3.3 giga tonnes of CO2-eq annually. The SDG 12.3 set by the UN, to halve the global per capita food waste by 2030, is one of the measures that strives to combat this problem. READ MORE

  3. 3. Levande historia i Nilstorp : biologiskt kulturarv och hållbar stadsutveckling i 1950-talets omsorgsfulla stadsplanering

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Ingrid Björkman; [2023]
    Keywords : biologiskt kulturarv; grönstruktur; landskap; kulturlandskap; hållbar stadsutveckling; kulturmiljöer; trädgårdsstad; omsorgsfull gestaltning;

    Abstract : Kulturhistoriska miljöer återfinns i många olika skepnader i dagens samhälle och gemensamt för alla kulturhistoriska miljöer är att de på ett eller annat sätt har formats eller skapats av människan. Biologiskt kulturarv är en del av vår kulturhistoria och handlar om hur människan nyttjat naturen för eget behov och brukande. READ MORE

  4. 4. Growing on the roof : But in what? Examing substrates/growing media for rooftop farming

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Mikael Brocki; [2023]
    Keywords : urban rooftop agriculture; URTA; green roof; substrate; growing medium; organic matter; compost; vegetable; crop; yield; lettuce; tomato; pore; pore-size distribution;

    Abstract : Urban Rooftop Agriculture (URTA) is a novel field within urban vegetable production, which can help create access to local food in a rapidly urbanizing world. For these systems to succeed, it is vital to implement a proper choice of substrate/growing medium (SGM). READ MORE

  5. 5. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Keywords : frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Abstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE