Essays about: "Swedish Red"
Showing result 11 - 15 of 301 essays containing the words Swedish Red.
-
11. Urban äng – ansvar och potential för biologisk mångfald : en jämförande analys av arter och indelningar mellan den svenska ängsfröproducenten Pratensis och Natura 2000
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Global biodiversitet minskar drastiskt vilket utöver att drabba enskilda arter även riskerar att få stora konsekvenser för ekosystem och grundläggande ekosystemtjänster. Ängen är en naturtyp med stor artrikedom och en lång tradition i Sverige men som idag är hotad och naturvårdsklassad till följd av förändrad markanvändning, som bland annat innefattar urbanisering. READ MORE
-
12. Analys av föda för vitryggig hackspett och rödlistade vedlevande skalbaggar : utvärdering av tre olika behandlingar
University essay from SLU/Dept. of Forest Ecology and ManagementAbstract : Den vitryggiga hackspetten har sedan 1950-talet blivit en sällsynt art i det svenska landskapet. Nedgången beror främst på det moderna skogsbruket där barrskog till stor del har ersatt blandbestånd och gammal lövskog. READ MORE
-
13. Arbete med biologisk mångfald på Kungliga Djurgården : med fokus på rödlistade och invasiva arter
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Fler och fler arter hotas av förändrad markanvändning, klimatförändringar, spridning av invasiva arter m.m. För att motverka den negativa utvecklingen har urbana grönområden blivit allt viktigare. READ MORE
-
14. Assessing the accuracy of a spatial model of habitat suitability for Calypso bulbosa
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Calypso bulbosa is a rare and visually striking orchid that grows in older mesic to moist forests in the northern half of Sweden. C. bulbosa is red listed as a threatened species (Vulnerable, VU) with a reduction in numbers linked to modern forestry practices and exacerbated by the warming climate. READ MORE
-
15. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. READ MORE