Essays about: "allätare"
Showing result 1 - 5 of 9 essays containing the word allätare.
-
1. Plants for everyone : prospects of upscaling consumption of plant-based protein products
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : A change towards a more sustainable food consumption is necessary in order to mitigate climate change. Changing diets and preferences from animal-based to plant-based has a great potential to reduce impact on the environment. However, this requires action in both local and global contexts. READ MORE
-
2. Effekter av torka och vall på marklevande nematoder
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Nematoder finns i stora mängder i marken och påverkar jordbruket på flera sätt. Det finns nematoder som har en positiv inverkan då de bidrar till markens näringsomsättning och mobiliserar kväve men det finns även växtätande nematoder som kan orsaka skördeförluster. READ MORE
-
3. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. READ MORE
-
4. Effects of diversified cropping on arthropod communities
University essay from SLU/Dept. of EcologyAbstract : Även intensiva moderna jordbruk är beroende av ekosystemtjänster som organismer bidrar med såsom biologisk bekämpning av skadedjur. Effekten av biodiversitet på ekosystemprocesser förklaras inte i tillräcklig grad av taxonomisk mångfald, utan beror snarare på mångfalden av funktionella egenskaper bland arterna. READ MORE
-
5. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores
University essay from Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapAbstract : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. READ MORE