Essays about: "kosthållning"

Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the word kosthållning.

  1. 1. Den fysiska aktivitetens påverkan på hundägarens uppfattning om hull, kroppsform och aktivitetsnivå : en interventionsstudie med hund och hundägare

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Amanda Larsson; [2022]
    Keywords : ”body condition score”; “body mass index”; fysisk aktivitet; träning; övervikt;

    Abstract : Övervikt och fetma är vanligt hos både hundar och människor i vår del av världen. Dessa problem ökar risken för att drabbas av sjukdomar och försämrad livskvalitet för såväl hund som människa. För båda gäller att en normaliserad kroppsvikt och/eller hull leder till en förbättrad hälsa och livskvalitet. READ MORE

  2. 2. Phytic acid in faba bean : the effect of pH, soaking time and heat-treatment to reduce the phytic acid content offaba bean

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Rebecka Sterner; [2022]
    Keywords : Plant-based food; Vicia faba; phytic acid; soaking treatment; anion-exchange chromatography; colorimetric method;

    Abstract : To feed a globally growing population, a challenging shift in the usage of today’s food system is required. This includes a shift towards more sustainable human diets, with increased levels of protein from plant-based sources. Faba bean (Vicia faba L. READ MORE

  3. 3. Ökar risken att drabbas av matförgiftning vid konsumtion av animaliska livsmedel?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Madeleine Liefke; [2022]
    Keywords : Matförgiftning; livsmedelsburen sjukdom; smitta; mikroorganism; livsmedelshygien; allätare; vegan; animaliska livsmedel; vegetabiliska livsmedel; blandade rätter; kosthållning;

    Abstract : Förekomsten av matförgiftningar är ett omfattade problem världen över. Förutom att det innebär ett lidande för den som insjuknat och i värsta fall kan leda till döden, orsakar matförgiftningar även samhällsförluster i form av sjukfrånvaro, sjukersättningar, belastning på sjukvården och produktionsbortfall. READ MORE

  4. 4. Hur påverkar mindful eating uppfattning och beteende kring mat? : en fallstudie över användandet av en mobil mindful eating-applikation hos två personer med olika kosthållning

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ida Escudero Saukko; [2018]
    Keywords : medvetet ätande; ätbeteende; mobil applikation; nutritionsstatus; livsmedelskonsumtion;

    Abstract : Mindful eating handlar om att medvetandegöra relationen till maten, ätandet och kroppen genom inkludering av alla sinnen, igenkänning av vanor och medvetenhet om hunger och mättnad. Konceptet har använts framgångsrikt för ökat medvetet ätande i flera studier. READ MORE

  5. 5. Can edible insects prevent or cure malnutrition diseases in relatively poor areas in developing countries? : entomophagy, nsenene, kwashiorkor and marasmus in East Africa

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Everlyne Hayo; [2016]
    Keywords : kwashiorkor; marasmus; nsenene; malnutrition; prevention; cure; East Africa;

    Abstract : Insects have been eaten by humans since around 10000 years and they are still eaten nowadays by humans in most cultures around the world. Insects are a good source of protein and also have other nutritional values. Production of insects as food does not require so much resources as for example meat production. READ MORE