Essays about: "beef Cattle"

Showing result 16 - 20 of 108 essays containing the words beef Cattle.

  1. 16. Management of pastures : what is affecting the farmers priority?

    University essay from SLU/Dept. of Ecology

    Author : Karolina Karlsson; [2020]
    Keywords : pasture; natural pasture; environment subsidies; land leasing; grazing regimes; grazing management;

    Abstract : Natural pastures are important for the biological biodiversity. 2004 did we have 520 000 ha of pastures in Sweden according to the Swedish agency of agriculture, today we have 461 000 ha (Jordbruksverket, 2019). READ MORE

  2. 17. What does beef taste like? : a sensory study for development of beef terminology

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Sara Samuelsson; [2020]
    Keywords : Sensory; sensory marketing; beef; Strip Loin; cattle; meat; CATA;

    Abstract : Today, there is no general terminology to describe the sensory properties of beef. Hence, the aim of this study was to develop a terminology to describe the sensory texture, flavour and appearance properties of beef. Attributes describing beef were chosen from earlier studies and a qualitative open discussion. READ MORE

  3. 18. Jämförelse mellan mjölkrastjurar och mjölkras x köttrastjurar : konsumtion, tillväxt, fodereffektivitet och slaktkroppsegenskaper

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Hilda Ingvarsson; [2020]
    Keywords : tjur; mjölkras; köttras; korsningsavel; tillväxt; fodereffektivitet; slaktkroppsegenskaper;

    Abstract : Eftersom nötköttsproduktionen är nära integrerat med mjölkproduktionen har köttrasinsemination blivit ett sätt för lantbrukare att få ett ökat värde vid slakt för ungnöt som ej används till rekrytering. Nötkreatur av köttras har högre tillväxtkapacitet, ett högre slaktutbyte och har en slaktkropp med mer muskler än nötkreatur av mjölkras. READ MORE

  4. 19. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Marcus Nilsson; Henrik Nilsson; [2019]
    Keywords : nötkött; produktionsmodeller; mellankalv; stut; tjur; kviga; slaktvikt; slaktålder;

    Abstract : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. READ MORE

  5. 20. Effekt av biokol i djupströbädd på emission av ammoniak och växthusgaser samt liggbeteende hos köttrasdjur

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Anna Jansson; [2019]
    Keywords : inhysning; klimat; koldioxid; köttproduktion; lustgas; metan; nötkreatur; renhet; utsläpp;

    Abstract : Med ett allt mer fokus på klimatet är det viktigt att hitta nya sätt att minska ammoniakemiss-ion och utsläpp av växthusgaser till atmosfären. Biokol är en produkt som framförallt har använts som jordförbättrare på grund av dess positiva effekter på kolinlagringen i marken och potentiella skördeökningar. READ MORE