Essays about: "lactic acid fermentation"

Showing result 21 - 25 of 47 essays containing the words lactic acid fermentation.

  1. 21. The effect of the fermented tea beverage kombucha on the gut microflora

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Hanna Bergström; [2018]
    Keywords : probiotics; kombucha; gut microbiota; human trial; fermented beverage; microbiome; gut flora; food technology; livsmedelsteknologi; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Abstract : Introduction The fermented tea drink kombucha has gained large popularity over the past years. It has been praised for its nutritional content, organic acids and living community of beneficial bacteria. READ MORE

  2. 22. Identification of Phenolic Compounds in Quinoa Milk Fermented with Lactic Acid Bacteria Strains

    University essay from Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedel

    Author : Tawanda Mandoga; [2018]
    Keywords : Inocolum; Fermented quinoa milk; Polyphenols compounds; Antioxidant evaluation; Food technology; Technology and Engineering;

    Abstract : Phenolic compounds, abundant in plants, are of significant interest and are increasingly becoming a subject of intensive research due to their bioactive properties such as antioxidant activity. The objective of this study was to identify phenolic compounds present in formulated quinoa milk fermented by two probiotic bacteria strains; Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceous by HPLC and evaluate their antioxidant capacity. READ MORE

  3. 23. Evaluation of the Potential Lactic Acid Bacteria (LAB) to Ferment Quinoa Milk

    University essay from Lunds universitet/Avdelningen för livsmedel och läkemedel

    Author : Chandana Jois; [2018]
    Keywords : Starter culture; Fermentation; Lactic acid bacteria; Quinoa milk; Food technology; Technology and Engineering;

    Abstract : The study aimed at (a) investigated the ability of potential lactic acid bacteria (LAB) to ferment quinoa milk, and (b) formulating a method for producing fermented quinoa milk. To meet the objectives, Lactobacillus pentosus and Pediococcus pentosaceus two native bacterial strains were tested. READ MORE

  4. 24. Kolhydratdigestion hos häst : icke-strukturella kolhydrater

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Malin Arkå; [2018]
    Keywords : ekvin; foder; fodermedel; fruktaner; fång; kolik; magsår; stärkelse;

    Abstract : Hästar utfodras i dagsläget på ett sätt som inte är anpassat efter deras digestionsapparat. Det kan leda till sjukdomar såsom kolik, fång och magsår. De här sjukdomarna är vanligt förekommande och kan i vissa fall vara fatala. READ MORE

  5. 25. Innehåll av lättlösliga kolhydrater i konserverat vallfoder och betesgräs för häst

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Veronica Stoehr; [2017]
    Keywords : dygnsvariation; gräsart; klimat; konserveringsmetod; WSC-koncentration;

    Abstract : Hästens foderstat ska helst bestå till stor del av grovfoder i form av be-tesgräs eller konserverat vallfoder på grund av digestionskanalens utse-ende. Idag finns det ett flertal upptäckta hälsostörningar som är utfodrings-relaterade, till exempel insulinresistens, som kan utlösa fång vid för högt innehåll av socker, vilket bidrar till att det är viktigt med kunskap om socker-innehåll i fodret för sådana hästar. READ MORE