Essays about: "linolsyra"
Showing result 6 - 10 of 12 essays containing the word linolsyra.
-
6. The yellow mealworm Tenebrio molitor : a potential source of food lipids
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The yellow mealworm Tenebrio molitor is considered as a sustainable alternative to animal-derived source of protein. The population of the world increases and is believed to be over 9 billion by 2050, and the demand of protein will increase. Among edible insects, the mealworm is the one most commonly reared in Europe. READ MORE
-
7. Bioactive components in milk and dairy products
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Milk is a complex liquid that has expanded its more conventional role and is more than a source of nutrients for young mammals. In the last few decades, a great deal of research has shown that milk and dairy products provide a broad range of bioactive components. READ MORE
-
8. Effekter av flushing och dess potentiella användning för hund
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Flushing är samlingsnamnet för tillskottsutfodring med fodermedel med högt energiinnehåll i syfte att förbättra den reproduktiva förmågan hos djur. Metoden används aktivt på flera av lantbrukets djur men fokus för det här arbetet är främst får och nötkreatur då de allra flesta studier gjorts på dessa djurslag. READ MORE
-
9. Hur mjölkfettet påverkas av olika utfodring av mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Mjölkens fetthalt är en viktigt ekonomisk faktor då producenten får ett högre avräkningspris med högre fettprocent. Fetthalten påverkas av flera olika faktorer men påverkas enklast och mest effektivt med olika fodermedel. READ MORE
-
10. Tillskott av linfrö till foderstater för mjölkkor : påverkan på näringstillförseln och mjölkens fettsyra-sammansättning hos 5 sydsvenska mjölkkobesättningar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Två viktiga fettsyror som människan inte själv kan bilda är α-linolensyra (C18:3) och linolsyra (C18:2) vilka är en omega-3 respektive en omega-6 fettsyra. Ett balanserat förhållande mellan dessa fettsyror har visat sig vara viktigt för den mänskliga hälsan men idag är intaget av omega-3 lägre i kosten på grund av att den ingår i färre produkter än de med omega-6. READ MORE