Advanced search

Showing result 6 - 10 of 140 essays matching the above criteria.

  1. 6. Utmaningar och möjligheter för mindre mjölkkobesättningar i Sverige : en kvalitativ studie med fokus på djurvälfärd, smittskydd och klimatanpassning

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Sofia Carlsson; [2023]
    Keywords : svensk mjölkproduktion; mindre mjölkkobesättning; utmaningar; möjligheter; styrkor; djurvälfärd; smittskydd; klimatanpassning;

    Abstract : Mjölkproduktionen är en viktig del av den svenska livsmedelsförsörjningen. För att mjölkgårdar ska bidra till en hållbar sådan krävs bland annat att de har ett gott smittskydd, god djurhälsa och en klimatanpassad produktion. READ MORE

  2. 7. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Dena Marie Bengtsson; [2023]
    Keywords : Ruminant milk; Swedish bovine rennet; Swedish kid rennet; Swedish lamb rennet; Artisanal cheese production; Rheological properties; Curd yield; Gel firmness; Innovation; Milk coagulation time;

    Abstract : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. READ MORE

  3. 8. Platsidentitet och mervärde på landsbygden : en fallstudie av tre gårdsbutiker i södra Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Axeline Nilsson; [2023]
    Keywords : platsidentitet; mervärde; community; gårdsbutik; närproducerat;

    Abstract : Sveriges lantbruk blir alltmer diversifierat, där en verksamhetsgren som blir allt vanligare är egenförädling av livsmedel. En av de vanligaste formerna att nå ut till konsumenter är genom att starta en egen gårdsbutik och bedriva gårdsförsäljning, då konsumenten i större utsträckning efterfrågar närproducerade livsmedel. READ MORE

  4. 9. Breaking the Time Preference : A study of home delivery

    University essay from Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för industriell ekonomi

    Author : Gustav Alvinsson; [2022]
    Keywords : Time preference; last-mile delivery; consumer preference; Tidspreferens; last-mile delivery; frakt; fraktpreferens; konsumentpreferenser;

    Abstract : Bakgrund. E-handel ökar ständigt, och med det även frakt av ehandelsvaror. Frakten som skrivs om i den här studien syftar till den frakt som sker mellan en återförsäljare och en slutkonsument. Denna är i texten kallad last-mile delivery. READ MORE

  5. 10. Premium and Sustainable Food Delivery Service : Exploring Product-Service-Systems and Dersigning Concept Proposals with Electric Motorbikes

    University essay from KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)

    Author : Fannie Gustavsson; Isabella Mikkonen; [2022]
    Keywords : ;

    Abstract : This project presents a master’s thesis in Industrial Design Engineering within service design which was carried out on behalf of the Swedish electric motorbike company CAKE. The project examines opportunities to create a premium and sustainable food delivery service in a market characterized by unsustainable working conditions for couriers and widespread dissatisfaction among users. READ MORE