Essays about: "common bean"
Showing result 11 - 15 of 26 essays containing the words common bean.
-
11. Molecular detection and characterization of begomoviruses from Burkina Faso and Nicaragua
University essay from SLU/Dept. Of Plant BiologyAbstract : Agriculture plays a major role in the economy of countries in Africa and America. Viruses have emerged as major plant pathogens during the last few decades on agriculturally important field crop plants. The genus Begomovirus belongs to the family Geminiviridae, which is the largest family of plant-infecting viruses. READ MORE
-
12. Abundance of root nodules on common bean, Phaseolus vulgaris : a comparison between Swedish fields with and without a recent history of common bean cultivation
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Legumes such as common bean, Phaseolus vulgaris L. are climate-smart protein sources which can be part of sustainable agriculture and eating habits to increase the resilience in our food system. READ MORE
-
13. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. READ MORE
-
14. Effects of wood ash on soil fertility and plant performance in southwestern Kenya
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : A field experiment was conducted in Kisii county, southwestern Kenya from February to May 2017. The purpose of the study was to examine the effect of wood ash on soil pH, soil nutrient content and productivity of common bean (Phaseolus vulgaris L. READ MORE
-
15. Odling av baljväxter för humankonsumtion i Sverige : en handbok som beskriver de biologiska och teknologiska förutsättningarna för att odla baljväxter till livsmedel
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Odlingen av baljväxter till humankonsumtion har historiskt sett varit viktig i Sverige men är idag väldigt liten. Globalt sett är baljväxter i många delar av världen en viktig proteinkälla. Kommersiell odling av baljväxter görs redan i stor grad i Sverige men avsättningen är i princip bara foder med några få undantag. READ MORE