Essays about: "nutrient losses"
Showing result 16 - 20 of 47 essays containing the words nutrient losses.
-
16. Comparison of Nutritional Content in Processed and Homemade Foods
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : This master thesis is performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim with this study is to investigate and compare nutritional contents in processed and homemade foods by investigating three selected ready meal products from the product range of Orkla Foods; meatballs, potato mash and pasta bolognese. READ MORE
-
17. Five Scots Pine Orthologues to QTLs Associated with Resistance Against H. parviporum in Norway Spruce
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Heterobasidion annosum s.l. (sensu lato, in the broad sense) is a fungal complex consisting of five partly intersterile species and is regarded as the most devastating forestry pest in the northern hemisphere. READ MORE
-
18. Mineralkväve i åkermark efter skörd : vilka faktorer påverkar nivåerna och hur kan höga värden undvikas?
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Kväve är ett viktigt näringsämne inom växtodlingen och för att uppnå en hög skörd med en hög kvalitet behöver kväve tillföras odlingen genom kvävegödsling. Att tillföra en allt för hög kvävegödselmängd kan öka mängden mineralkväve som blir kvar i marken efter skörd, vilket ökar risken för att kväve ska utlakas eller denitrifieras. READ MORE
-
19. Effects of 100 years of drainage on peat properties in a drained peatland forests in northern Sweden
University essay from SLU/Dept. of Forest Ecology and ManagementAbstract : Natural peatlands provide a small but persistent long-term carbon (C) sink. However, within the last century their extent in Sweden has declined by about 1.5-2.0 million hectares due to drainage activities. READ MORE
-
20. Faktorer som påverkar proteinnedbrytning och kväveeffektivitet hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Svenska mjölkkor utfodras idag med en stor andel protein för att upprätthålla en hög mjölkproduktion. Protein är ett viktigt näringsämne som bland annat stimulerar syntes av mjölk. För att säkerställa en hög mjölkavkastning finns det en risk att mjölkkon överutfodras med protein som inte kan utnyttjas. READ MORE