Essays about: "organic broilers"
Showing result 1 - 5 of 15 essays containing the words organic broilers.
-
1. Biokol i foder till värphöns och slaktkycklingar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Inom produktionen av kyckling och ägg så är fodret den absolut största kostnaden. Ett bra foder är viktigt för att uppnå en bra produktion. Detta har medfört att lantbrukare och forskare har letat efter alternativa foderråvaror och tillsatser som kan bidra med positiva effekter på djuren för att få en högre produktion. READ MORE
-
2. The broiler production systems of Sweden and the United States : a comparison of the processing systems andhealth and welfare programs
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The aim of this thesis was to research broiler production in Sweden and the United States and to evaluate their processing systems as well as their health and welfare regulations. Sweden produces 110 million broilers a year and the United States produces 9 billion broilers a year. READ MORE
-
3. Beteende hos ekologiska slaktkycklingar – jämförelse mellan två långsamväxande hybrider
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Det finns idag flera djurvälfärdsproblem i den konventionella slaktkycklingsindustrin. En stor del av dessa problem har uppkommit till följd av slaktkycklingarnas snabba tillväxt som bland annat leder till rörelsestörningar och inaktivitet hos kycklingarna, vilket i sin tur kan ge sekundära problem såsom hudlesioner och andra skador. READ MORE
-
4. ESBL hos livsmedelsproducerande djur : riskfaktorer och förebyggande åtgärder
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Antibiotika är ett av de viktigaste läkemedlen i dagens sjukvård, men dessvärre ses en allt mer utbredd resistensutveckling. En typ av antibiotikaresistenta bakterier är ESBL-producerande bakterier. READ MORE
-
5. Perching behaviour and disturbance during sleep in three hybrids of broiler chicken (Gallus gallus domesticus)
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : The aim of broiler chicken production is to breed chickens with high growth rate and muscle/bone ratio. However, this selection has affected the physiology of the broilers and as a result broilers display a physique that inhibits them in executing behaviours that they are motivated to perform. READ MORE