Essays about: "slakterier"
Showing result 6 - 10 of 55 essays containing the word slakterier.
-
6. Tillskottsutfodring av ren (Rangifer tarandus) på slakterier : rutiner och utmaningar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Utfodring av ren blir alltmer vanligt inom renskötseln på grund av krympande betesmarker och förändrade klimatförhållanden. Faktorer som skogsbruk och infrastruktur har bidragit till konkurrens om marken. Vidare har klimatförändringar i form av temperaturväxlingar och mer nederbörd bidragit till svårare vinterbetesförhållanden. READ MORE
-
7. Friend or foam? Improved methods for stunning of pigs with foam : effects of repetition and scent on pig reaction to foam
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : There are several methods available for stunning of pigs before slaughter, but the most frequently used at larger abattoirs are electricity and CO2. There are advantages and disadvantages with both methods. As there is no method that does not have major animal welfare drawbacks. READ MORE
-
8. The broiler production systems of Sweden and the United States : a comparison of the processing systems andhealth and welfare programs
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The aim of this thesis was to research broiler production in Sweden and the United States and to evaluate their processing systems as well as their health and welfare regulations. Sweden produces 110 million broilers a year and the United States produces 9 billion broilers a year. READ MORE
-
9. Förekomst av klinisk fotröta och Dichelobacter nodosus hos svenska slaktlamm
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Fotröta är en smittsam klövsjukdom hos får som har stor påverkan på djurhälsa och produktion. Sjukdomen ger en nekrotiserande inflammation i klövspaltshuden, som senare ger en underminering av klövens sulhorn. I de allvarligaste fallen kan sjukdomen leda till att klövkapseln lossnar. READ MORE
-
10. Elstimulering av lammslaktkroppar med avseende på köttkvalitet
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Syftet med denna litteraturstudie var att ta reda på hur elstimulering (ES) av lammslaktkroppen påverkar köttkvalitetsparametrar och vilka effekter vi kan förväntas se på köttkvalitet, samt om det skulle vara intressant att använda ES vid slakt av lamm i Sverige. Sverige importerar idag cirka 70 % av det lamm- och fårkött som konsumeras vilket väcker frågan om hur det inhemska lammköttet kan göras mer konkurrenskraftigt för att minska importen. READ MORE