Essays about: "slakterier"

Showing result 21 - 25 of 55 essays containing the word slakterier.

  1. 21. Föräldradjur inom slaktkycklingindustrin : välfärdsproblem och försök till åtgärder

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Madeleine Bichel; [2016]
    Keywords : broiler; slaktkyckling; föräldradjur; välfärdsproblem; foderrestriktioner; feed restrictions; broiler breeders; welfare problems;

    Abstract : Dagens slaktkycklingindustri har medfört flera välfärdsproblem för de avelsfåglar (föräldradjuren) som används för att producera slaktkycklingar och detta arbete syftar till att ge en överblick över dessa välfärdsproblem samt redogöra för eventuella försök till åtgärder som gjorts. De mest uppmärksammade problemen handlar om foderrestriktioner samt aggressiva beteenden vid parning. READ MORE

  2. 22. Mobil och småskalig slakt av idisslare : bättre än storskalig stationär slakt för djuren och köttkvaliteten?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Karin Jonsson; [2016]
    Keywords : mobilt slakteri; småskalig slakt; stress; köttkvalitet; mobile abattoir; small-scale slaughter; meat quality;

    Abstract : Runt om i hela världen, inklusive Sverige, pågår en omstrukturering av lantbruket och produktionen av animaliska livsmedel. Det innebär att antalet gårdar blir färre, större och mer specialiserade, detsamma gäller för slakterierna. READ MORE

  3. 23. Svenskt nötkött i restauranger : en fallstudie av leverantörskedjan

    University essay from SLU/Dept. of People and Society; SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Emil Eriksson; Albin Johansson; [2015]
    Keywords : nötkött; restauranger; grossister; leverantörskedja; slakterier; theory of planned behavior; svenskt kött;

    Abstract : Svensk nötköttsproduktion står för hälften av Sveriges konsumtion samtidigt som undersökningar visar att lönsamheten är låg bland nötköttsföretagare. Fördelarna med svenskt kött är många enligt miljömässiga-, kulturella- och samhällsmässiga- perspektiv. READ MORE

  4. 24. Rutiner för kastrering av köttrastjurar på några sydsvenska gårdar

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Malin Claesson; Joel Ekberg; [2015]
    Keywords : köttras; tjurar; stutar; kastrering; nötkött; arbetsmiljö; rutiner;

    Abstract : I en dikobesättning föds vanligen kalvarna i början på året och går sedan ute på bete under våren och sommaren. På hösten skiljer man ifrån tjurarna från korna i samband med att man stallar in i ladugården inför vintern. Den kommande våren är tjurarna som regel redo för att slaktas och släpps därför inte ut på bete. READ MORE

  5. 25. In vitro inhibition of CYP1A and CYP3A by phenolic compounds from bilberry (Vaccinium myrtillus), in male and female porcine liver microsomes

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Felicia Woll; [2015]
    Keywords : Cytokrom P450; CYP1A; CYP3A; blåbär Vaccinium myrtillus ; läkemedelsinteraktioner; Myricetin; Isorhamnetin; Quercetin;

    Abstract : Bilberry fruit (Vaccinium myrtillus) is a rich source of bioactive compounds, including flavonols and phenolic acids. At least some of these compounds were shown to be metabo-lized in the liver by cytochrome P450 (CYP450) enzyme system, which is also important in the metabolism of pharmaceuticals. READ MORE