Essays about: "Animal source foods"

Showing result 21 - 25 of 25 essays containing the words Animal source foods.

  1. 21. Växter som en källa till järn i maten

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Karoline Söderberg Breivik; [2013]
    Keywords : järn; växter; livsmedel; iron; plants; plant foods;

    Abstract : På senare tid har konsumenter visat ett ökat intresse för näringsmässig kvalitet som innehåll av vitaminer, mineraler och bioaktiva ämnen hos frukt och grönsaker. Samtidigt är järnbrist den vanligaste och mest utbredda typen av näringsbrist globalt, även i industrialiserade länder. READ MORE

  2. 22. Hundfoder mot hjärnans åldrande – kan det fungera?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Lena Holmgren; [2013]
    Keywords : kognitiv förmåga; diet; hjärna; hund; antioxidanter; medellånga triglycerider; antioxidant; triglycerid;

    Abstract : Due to better nutrition, veterinary and overall care, pet dogs’ lifespan has increased. With more old dogs we see more health problems associated with age, among those cognitive decline, leading to deficits in learning and memory, disorientation, anxiety and other altered behaviors. READ MORE

  3. 23. När leder kännedom till handling? : en studie om hur den ekologiska miljömärkningen KRAV kan nå ut till fler konsumenter

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Oscar Palm; Fanny Skoglund; [2013]
    Keywords : KRAV; marknadsföring; kommunikation; sociala medier; målgrupp;

    Abstract : Jordbruket är den mest klimatkänsliga sektorn som både påverkas av och påverkar klimatförändringarna. Ekologiska livsmedel är att föredra ur miljösynpunkt då konstgödsel och bekämpningsmedel inte förekommer i den ekologiska odlingen. KRAV-märkningen är Sveriges mest kända miljömärkning och visar att en vara är ekologisk odlad. READ MORE

  4. 24. Kartläggning av användningen av slaktblod i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Hanna Nykänen; [2012]
    Keywords : slaktbiprodukter; slaktblod; blodpudding;

    Abstract : Syftet med detta arbete var att genom litteraturstudier kartlägga använd-ningen av slaktblod i Sverige. Då dagens debatt angående kött-konsumtionens miljöpåverkan inte tar upp tillvaratagandet av slaktbi-produkter var även detta en intressant aspekt att titta närmare på. READ MORE

  5. 25. Lipid stability of dehydrated beef strips stored in two packaging types

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Hannah Presswood; [2012]
    Keywords : vacuum frying; lipids; free fatty acids; tocopherols; totox; packaging; PET; aluminium foil laminate; sterol oxidation products;

    Abstract : Meat is an excellent source of many essential nutrients and makes an important contribution to a balanced diet. Vacuum frying is the technique of deep frying foods under vacuum, and is essentially a dehydration process that develops the desirable sensory properties of traditional fried foods. READ MORE