Essays about: "negative effects humans have on the environment."

Showing result 21 - 25 of 40 essays containing the words negative effects humans have on the environment..

  1. 21. Katter på svenska äldreboenden: : användning, uppfattning och kattens välmående

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Ellen Nyberg; [2018]
    Keywords : terapidjur; äldreboenden; användning; uppfattning; katter;

    Abstract : I inte bara Sverige utan i de flesta västerländska länderna används djur inom många olika delar av humansjukvården. Ett område där många positiva effekter setts från användningen av djur både ute i verksamheterna och inom vetenskapen är inom äldrevården. READ MORE

  2. 22. Analys av länsstyrelsernas remissvar och utformningen av de slutgiltiga djurskyddsföreskrifterna för nöt och gris (L 104 och L 106)

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Josefin Sunding; [2018]
    Keywords : djurskydd; remissvar; offentlig kontroll; svensk djurskyddslagstiftning;

    Abstract : The new animal welfare regulations for farm animals were implemented on December 1, 2017. The previous regulation L 100 were divided in to six different regulations divided between species. Two of the species that now have their own regulations are bovine (Bos taurus) with case number L 104 and pig (Sus scrofa domestica) with case number L 106. READ MORE

  3. 23. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ylva Henriksson; [2017]
    Keywords : baljväxter; antinutritionella faktorer; proteasinhibitorer; α-amylasinhibitorer; lektiner; saponiner; α-galaktosider; fytat; tanniner; oxalat; lektiner; sojaböna; lupin; bondböna; trädgårdsböna; ärta; lins; beredning; tillagning;

    Abstract : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. READ MORE

  4. 24. Effects and safety of selected antagonistic bacteria against Escherichia coli in leafy green vegetables

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Noora Ulla Annikki Nurminen; [2017]
    Keywords : ready-to-eat salad; Antagonist; Escherichia coli; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Abstract : We live in a busy world, where the demand of ready-to-eat (RTE) salad products has increased rapidly in a relatively short time. Despite of being an easy and fast way to add more vegetables to the daily diet, RTE salads have a serious underlying risk and the amount of vegetable-derived foodborne disease outbreaks has been increasing. READ MORE

  5. 25. Ektoparasiticiden fipronil : vän eller fiende?

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Sara Lennartsson; [2017]
    Keywords : fipronil; Frontline vet.®; ektoparasit; toxikologi; jordbruk;

    Abstract : En rad olika substanser och bekämpningsmedel framställs för att bekämpa ektoparasiter. Fenylpyrazolen fipronil är en av dessa substanser, och klassas som ett andra generationens insektsmedel. Denna litteraturstudie har undersökt vad fipronil har för negativa effekter på djur och människor som utsätts för substansen. READ MORE