Essays about: "allium"
Showing result 6 - 10 of 12 essays containing the word allium.
-
6. Växtskyddsstrategier för gotländska grönsaker : morot, potatis och lök
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : I detta arbete redovisas litterära grunder om växtskydd för olika skadegörare och patogener för morot, potatis och lök. Dessutom redovisas olika växtskyddsstrategier som används idag av gotländska grönsaks- och rotfruktsodlare för att hantera de mest förekommande formerna av angrepp på morot, potatis och lök. READ MORE
-
7. Uppföljning av regnbäddar i Vellinge : etablering av växter i regnbädd med biokol i växtbädden
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Urbanization is a worldwide trend that has changed the natural water cycle. Today, storm-water in cities is considered a problem that, amongst other things, causes damage to infrastructure. READ MORE
-
8. Characterization of postharvest changes in onion and their relation with storage time
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Onion (Allium cepa L.) is the most economically important Allium crop. The commercial cycle of onion starts with the harvest and expect for the bulbs a conservation in bulks or in storage area at controlled temperature and relative humidity. READ MORE
-
9. Norrlandslök – nordlig raritet, mellansvensk torparväxt eller återfunnen skånsk spetsforskning? : ursprung och bevarandevärden för en udda Allium-hybrid i den svenska nationella genbanken
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Två udda Allium-hybrider samlades under POM:s Sparrisupprops inventeringsfas in och provodlades. Deras taxonomiska status har varit okänd men i den nationella genbanken i Alnarp har de förts in som Allium nutans, Sibirisk kantlök. READ MORE
-
10. Fysiologiska effekter av lök : nyttiga eller toxiska?
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Lökarterna som tas upp i denna litteraturstudie är främst gul lök (Allium cepa) och vitlök (Allium sativum), men också dagglök (Allium flavum). Syftet är att ta reda på hur farliga ämnena i lök är, om de negativa effekterna överväger de positiva, hur djurslagsskillnader ter sig, om det spelar någon roll hur löken är tillagad och vilka symptomen på lökförgiftning är. READ MORE