Essays about: "bröd"

Showing result 21 - 25 of 37 essays containing the word bröd.

  1. 21. Comparison of cholesterol-lowering effect of β-glucan in cereals and bread

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Ellen Steneryd; [2016]
    Keywords : Oat; β-glucan; total cholesterol; LDL-cholesterol; RTE cereals; bread;

    Abstract : High levels of total- and LDL-cholesterol in blood are risk factors related to cardio-vascular disease. One of several measures to prevent this is consumption of the viscous soluble fibre β-glucan that in high amount is found in oats. READ MORE

  2. 22. The Effect of Different but Isoenergetic Breakfasts on Satiety

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Anna Tyrberg; Emelie Olsson; [2016]
    Keywords : breakfast; satiety; satiation; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This master thesis aims to examine the effect of isoenergetic but different composed breakfasts on satiety and satiation in a Swedish context. Four isoenergetic breakfasts were composed: egg & bread, egg & fruits, yoghurt & müsli and jam & bread. READ MORE

  3. 23. Veterinär- och läkarstudenters kunskaper och värderingar om storskalig slakt och slaktmetoder – en enkätstudie

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Emelie von der Burg; [2015]
    Keywords : slakt; slaktmetoder; läkarstudenter; bedövning; avblodning; kyckling; nötkreatur; gris; veterinärstudenter; slaughter; slaughter methods; stunning; bleeding; poultry; broiler; bovine; pig; veterinary students; medical students;

    Abstract : I Sverige idag är normen att man ska äta kött. Om man blir bortbjuden och är vegetarian, vegan eller något annat som innebär att man inte äter alla sorters djur, förutsätts det vanligen att man som gäst meddelar denna specialkost i förväg på samma sätt som man förväntas informera om eventuella allergier. READ MORE

  4. 24. Sänkning av vattenaktiviteten i bröd

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Cecilia Ström; [2015]
    Keywords : vattenaktivitet; bröd; polyol; sockerart; salt; fiber; hydrokolloid; dextrin;

    Abstract : Bröd är ett livsmedel med hög vattenaktivitet som gynnar tillväxt av bakterier av släktet Bacillus. Syftet med den här rapporten var att med en litteraturstudie undersöka om det går att sänka vattenaktiviteten i bröd utan att brödets organoleptiska egenskaper förändras. READ MORE

  5. 25. Produktutveckling av glutenfria tortillabröd : hur påverkas tortillabröden av ingrediensval och gräddningstid

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Louise Rolander; [2015]
    Keywords : glutenfritt; tortilla; bovete; guarkärnmjöl; gräddningstid;

    Abstract : Tacos är en vanlig maträtt i svenska hem, men för de som är glutenintoleranta har det länge saknats mjuka tortillabröd som är fria från gluten. Syftet med denna magisteruppsats var därför att utveckla ett glutenfritt tortillabröd av hög kvalitet, för Finax AB i Helsing-borg. Flera olika recept provbakades och ett basrecept togs fram. READ MORE