Essays about: "ekologisk nötköttsproduktion"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words ekologisk nötköttsproduktion.

  1. 1. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Hanna Lundberg; [2023]
    Keywords : lantbruk; nötköttsproduktion; livsmedelssystem; livsmedelssäkerhet; försäljningskanaler; krisberedskap;

    Abstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE

  2. 2. Köttlådor : en studie om beslutsprocessen bakom direktförsäljning av nötkött

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Lina Larsson; Sofia Magnér; [2018]
    Keywords : köttlåda; direktförsäljning; premiumkött; beslut; motivation;

    Abstract : Efter decennier av krympande volymer, med hård konkurrens och låga avräkningspriser, har svensk nötköttsproduktion gjort en vändning. Den växande efterfrågan på premium- och kvalitetskött gynnar mångfalden inom produktionen och innebär nya möjligheter för producenter att skapa lönsamhet i sina verksamheter. READ MORE

  3. 3. Klimatpåverkan från ekologisk nötköttsproduktion : en fallstudie

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Brita Nilsson; [2017]
    Keywords : klimatpåverkan; nötköttsproduktion med dikor; ekologisk;

    Abstract : Climate change is a great challenge in which beef production has a part, mainly due to greenhouse gases emitted from the feed production, digestion, and manure management. However, there is a large variation within the beef production when calculating the emission intensity. READ MORE

  4. 4. Ungtjurar i ekologisk produktion

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Anna Magnusson; [2014]
    Keywords : ekologisk produktion; ungtjurar; grovfoder; tillväxt; fettansättning; tjur; tjurar;

    Abstract : Nötköttsproduktion lämpar sig väl att vara ekologisk produktion. I Sverige var 2011 19 % av alla slaktade nötkreatur uppfödda enligt ekologiska regler. Dock är det större utmaningar med uppfödning av ekologiska ungtjurar av köttras än med uppfödning av stutar och kvigor till slakt. READ MORE

  5. 5. Aktuella trender inom nötköttsproduktionen

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Anna Rosén; [2013]
    Keywords : Nötkött; nötköttsproduktion; probiotika; köttkvalité; köttprodukter; trender;

    Abstract : I den här studien beskrivs framtida trender och möjligheter inom köttindustrin med fokus på konsumenternas behov. Det är främst två trender som identifieras i studien, i) förändringar i animalieproduktionen och ii) förändringar i framställning av köttprodukter. READ MORE