Essays about: "matlandet Sverige"
Found 5 essays containing the words matlandet Sverige.
-
1. The export process in food processing SMEs : a case study of Swedish food export
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Food export have gained increased importance for Swedish economical growth, LRF, Business Sweden and the Swedish Government highlight increased export of agricultural- and food stuffs. Through different concepts such as “Try Swedish” and “Sweden-the culinary nation” these agencies created incentives to benefit export of processed food, mainly from SMEs, where food products produced in SMEs often are unique, specialized and locally produced. READ MORE
-
2. Smaken av fjäll : en studie av samisk matproduktion för framtida utmaningar
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Genom regeringens satsning Matlandet Sverige har Sametinget fått medel för att satsa på den samiska maten. Satsningarna har bidragit till att placera den samiska maten på den svenska matkartan, men en tydlig och gemensamt förankrad framtidsstrategi för den samiska maten har saknats. READ MORE
-
3. Planeringens effekter för projekt som finansierats genom "Sverige - det nya matlandet" : en fallstudie på vicTualia ekonomisk förening
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Regeringen lanserade visionen om ”Sverige - det nya matlandet” 2008. En vision som verkar för god mat, upplevelser i världsklass och en levande landsbygd. För att visionen ska uppnås finns bland annat möjlighet för projekt att söka finansiellt stöd ur landsbygdsprogrammet. READ MORE
-
4. Matlandet eller ”pratlandet” – mer än både mat och prat : en kulturanalys av regeringens vision om Sverige – det nya matlandet
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Denna kandidatuppsats i landsbygdsutveckling handlar om regeringens vision om Sverige – det nya matlandet. Med utgångspunkt i måldokumentet På god väg. Måldokument för Matlandet mot år 2020 har en analys av textens innehåll gjorts. READ MORE
-
5. Möjlighet att uppnå efterfrågad marmoreringsgrad hos nötkreatur vid slakt - enligt svenska produktionsförhållanden
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Efterfrågan på marmorerat kött har ökat i Sverige under de senaste åren. Marmorering är insprängt fett i muskulaturen, intramuskulärt fett, vilket anses vara en god indikator för köttets sensoriska kvalitet. Det insprängda fettet lyfter fram köttets smakämnen, fettet bidrar även till att köttet upplevs som saftigare. READ MORE